Головна Новини Суспільство події Восьмеро дітей і четверо дорослих загинули під час пожежі в США: яка причина трагедії
commentss НОВИНИ Всі новини

Восьмеро дітей і четверо дорослих загинули під час пожежі в США: яка причина трагедії

Пожежа сталася у квартирі у Філадельфії

6 січня 2022, 10:24
Поділіться публікацією:

Дванадцять людей, у тому числі вісім дітей, загинули рано в середу, 5 січня, коли полум'я охопило багатоквартирний будинок у Філадельфії. Про це повідомляє Reuters.

Восьмеро дітей і четверо дорослих загинули під час пожежі в США: яка причина трагедії

Пожежники - фото з відкритих джерел

Пожежні служби Філадельфії повідомили про дванадцять загиблих.

"Зберігайте цих немовлят у своїх молитвах", – сказав журналістам мер Джим Кенні після того, як перший заступник комісара з пожежної охорони Крейг Мерфі заявив на прес-конференції, що вісім дітей загинули в пожежі.

Пожежа спалахнула близько 6:30 ранку на другому поверсі триповерхового будинку в міському районі Фермонт. Будівля належить Управлінню житлового будівництва Філадельфії, що фінансується з федерального бюджету, четвертому за величиною управлінню житлового господарства в Сполучених Штатах.

Пожежники повідомили, що причина пожежі все ще з’ясовується, але будівля була переповнена, а жителі будинку посилалися на несправність детекторів диму.

Сусіди розповіли місцевим новинам, що вони прокинулися від криків і запаху горілого, і вибігли на вулицю, щоб побачити, як полум’я вилизує вікна другого поверху.

"Це було жахливо. Я тут уже 35 років, і це, мабуть, одна з найгірших пожеж, яку я коли-небудь бачив", — сказав Мерфі журналістам. 

Про димові сповіщувачі в будівлі наводилися суперечливі відомості.

Представники пожежної служби повідомили, що в будівлі встановлено чотири датчики диму, які востаннє перевіряли в 2020 році. Дінеш Індала, виконавчий віце-президент Управління з питань житлового будівництва Філадельфії, повідомив журналістам, що шість пристроїв востаннє перевіряли в травні 2021 року.

Мешканець будинку сказав Philadelphia Inquirer, що органи житлового господарства повинні замінити сповіщувачі диму, що живляться від батарей, сказавши, що орендарі іноді виймали батарейки, коли готували або курили всередині.

Дженна Коллінз, адвокат з питань житлових питань у Філадельфійській громадській юридичній службі, сказала, що управління житлово-комунального господарства встановило достатньо сповіщувачів і перевіряло їх досить часто, щоб відповідати нормам. Вона сказала, що не дивно бачити переповнене державне житло.

"Це ознака того, що не вистачає доступного житла. Особливо зараз, коли у нас так багато людей у ​​місті втрачають дохід", – сказала Коллінз

Міністерство житлового будівництва та міського розвитку США запропонувало допомогу чиновникам Філадельфії, повідомила міністр з питань житлового будівництва Марсія Фадж.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Mercedes попереджає водіїв про потенційний ризик пожежі через технічну несправність. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини