Головна Новини Суспільство події У Франції спалах нового вірусу: чи варто боятись
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції спалах нового вірусу: чи варто боятись

За межами міста у Франції на качиній фермі стався спалах грипу

8 грудня 2020, 15:00
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 8 грудня, "Reuters" повідомив інформацію про спалах вірусу H5N8, тобто високопатогенного пташиного грипу на території качиної ферми, розташованої у Франції, неподалік від міста Біаріцц. У лабораторії підтвердили наявність H5N8. Повідомляється, що в момент спалаху вірусу на фермі знаходилися приблизно 6 тисяч гусей.

У Франції спалах нового вірусу: чи варто боятись

ФОТО: З відкритих джерел

В останній раз пташиний грип "атакував" цю ж ферму у 2017 році. Того разу були прийняті жорсткі заходи, а саме — знищення птахів. Кількість вбитих качок і гусей досягало декількох мільйонів.

Цього разу навколо качиної ферми створили санітарну зону, а так само була посилена охорона. Однак в лабораторії говорять про те, що можливо і зараз знищать всіх птахів. Проблема в тому, що пташиний грип може активно поширюватися якщо вчасно не вжити заходів щодо його усунення.

До слова, в цьому році в декількох французьких зоомагазинах у птахів був виявлений цей же вірус. Як виявилося, всі три птахи були продані  однією людиною.

Ризик поширення цього вірусу серед населення вкрай малий. Про випадки захворювання людей H5N8 невідомо, на відміну від H5N1. Попри це, власники домашньої птиці повинні бути гранично обережні, і за перших же ознак вірусу дзвонити ветеринарам. У відомстві зазначили, що H5N8 не може передаватися через продукти з птиці.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про статистику зараження і смертності від пташиного грипу в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини