Головна Новини Суспільство події Військові російські пропагандисти на Донбасі: до чого готуватися Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові російські пропагандисти на Донбасі: до чого готуватися Україні

Якщо Росія спробує розпочати відкриту агресію, наслідки, в тому числі санкційні, будуть швидкими й більш ніж чутливими

12 квітня 2021, 12:58
Поділіться публікацією:

В окупованому Донецьку були помічені російські військові пропагандисти Дмитро Стєшин і Семен Пегов. Про це свідчать і дані з їхніх Telegram-каналів.

Військові російські пропагандисти на Донбасі: до чого готуватися Україні

Колаж: Д. Романюк / Comments.ua

Що це може означати? Чи варто очікувати нових провокацій? Як реагувати Україні? На ці запитання порталу "Коментарі" відповіли експерти.

Усе це — спосіб психологічного тиску на Захід і керівництво України

Голова Центру дослідження соціальних перспектив Донбасу, один із учасників політичної підгрупи переговорників у Мінську Сергій Гармаш не виключає, що Стєшин і Пегов прибули на територію Донбасу за власною ініціативою. Адже вони саме на цьому і заробляють, "злітаючись" на запах пороху й крові.

"Але могли бути послані й Міноборони РФ або іншою структурою для підтримки інформаційно-психологічної операції, яку вже досить давно проводять росіяни. Ми бачимо, що нагнітається антиукраїнська істерія, що пропаганда посилилися в рази. І топ-пропагандисти цілком можуть посилити цей ефект", — зазначає Сергій Гармаш.

За його словами, усе це — спосіб психологічного тиску на Захід і на керівництво України.

"Завтра у нас буде засідання підгрупи, на післязавтра заплановано засідання Тристоронньої контактної групи. Подивимося, наскільки ми тримаємо удар і що ще задумав противник. Але щось глобальне відбувається і так, — підкреслює Сергій Гармаш. — Бачимо нарощування російських військ біля наших кордонів, чуємо все більш жорсткі заяви і готуємося до будь-яких варіантів розвитку подій. Ну, а РФ вже отримала відповідні сигнали з США, Великобританії та ЄС. Якщо вона спробує розпочати відкриту агресію, наслідки, в тому числі санкційні, будуть швидкими і більш ніж чутливими".

Важливо посилювати стійкість українського суспільства до впливу дезінформації та пропаганди

На думку експерта в галузі комунікацій, співзасновниці Мережі захисту національних інтересів "АНТС" Людмили Долгоновської, посилення інформаційного фронту за рахунок "важкої артилерії" у вигляді відомих пропагандистів доводить, що Кремль продовжує нагнітати ситуацію і тиснути на Україну й Захід для досягнення своїх геостратегічних і внутрішньополітичних цілей.

"Тобто йдеться про традиційне використання гібридних методів впливу. Коли загроза застосування військової сили застосовується як інструмент залякування і шантажу, захоплення переваги в інформаційному просторі і нав'язування свого порядку денного. Такі заходи супроводжуються потужною кремлівською кампанією із дезінформації та пропаганди про нібито "підготовку Україною наступу на Донбас". Усе це спрямовано на дискредитацію нашої держави, дестабілізацію ситуації і виправдання агресором власних злочинних дій", — підкреслює Людмила Долгоновська.

На її думку, нам у цій ситуації важливо посилювати стійкість українського суспільства до впливу дезінформації та пропаганди.

"Для цього повинна працювати система стратегічних комунікацій на державному рівні, яка забезпечить інформування про реальний стан речей і двосторонній зв'язок. Також необхідно підвищувати рівень медіаграмотності громадян і розвивати сильні незалежні засоби масової інформації", — впевнена експерт.

Раніше портал "Коментарі" писав, що, за словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, Володимиру Путіну є що сказати Володимиру Зеленському.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

12 квітня 2021, 14:08

Зберігайте спокій...!!! Купуйте зброю...!!! Вчіться добре стріляти...!!! щоб потім добре мочити кацапоморду мокшанську п..дарасню, чухраїнських кацапомордих сєпарів та колоборантів...!!! СЛАВА УКРАЇНІ...!!! СМЕРТЬ ВОРГАМ...!!! УКРАЇНА ПОНАД УСЕ...!!! ОЛЕНІ МАЦКАЛІ втікайте з УКРАЇНИ поки є ще у вас можливість, або вами передастами буде удобрена ЗЕМЛЯ УКРАЇНИ...!!!

Сташинский

12 квітня 2021, 12:39

Что, бздошно? А нехрен было гнобить людей бэндэрой и мовой.


Новини