Головна Новини Суспільство події Війна забрала життя: стало відомо, скільки дітей загинуло від агресії Росії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна забрала життя: стало відомо, скільки дітей загинуло від агресії Росії в Україні

Російсько-український воєнний конфлікт порушує право на життя, зазначила омбудсмен

21 жовтня 2021, 22:06
Поділіться публікацією:

Через військову агресію Росії в нашій країні загинуло 158 малих громадян, більш як три тисячі з них мають поранення. Про це в соціальних мережах написала уповноважена українського парламенту  з прав людини Людмила Денісова, пише "УНІАН".

Війна забрала життя: стало відомо, скільки дітей загинуло від агресії Росії в Україні

В Україні загинули понад 150 дітей (фото з відкритих джерел)

За   її словами, посадовець ВР мала зустріч з представником Євросоюзу з прав людини Імоном Гілмором. З представником ЄС вони обговорили дотримання прав малих українців, проблеми гендерної рівності, права національних та сексуальних меншин.

Пані Денисова пише, що російсько-українське військове противоріччя порушує найголовніше право  людської цивілізації – на життя. Внаслідок прихованої агресії Росії 158 дітей загинуло, три тисячі маленьких українців мають поранення.

Уповноважена також відзначила, що окупаційні влади ТОТ України не дають можливостей маленьким школярам навчатись рідною мовою, вільно переміщатись та отримати освіту.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що глава Пентагону назвав винуватця конфлікту на ДонбасіМіністр оборони США Ллойд Остін у вівторок, 19 жовтня, під час візиту до Києва заявив, що винуватцем збройного конфлікту на Донбасі є Росія. Він закликав РФ негайно зупинити війну на сході України, а також засудив окупацію Кримського півострова.Експерти прокоментували такі заяви і розповіли, що могли б зробити США і взагалі колективний Захід в ракурсі примусу Росії до миру. Голова правління Центру стратегічних досліджень Павло Жовніренко вважає, що нічого нового Остін не сказав.На його думку, те, що Захід прекрасно розуміє, як можна натиснути на РФ, щоб вона зробила реальні кроки з деокупації українських територій.

 
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Игорь

22 жовтня 2021, 12:39

Через военную агрессию России, от рук хероев и дряблобатов. Укуренных и бухих заробитчан с запад

Сташинский

22 жовтня 2021, 06:32

По обе стороны фронта стоят украинцы. Дети и мирное население гибнет с обеих сторон. Может хватит уже уничтожать людей за их убеждения, язык, образ мыслей?


Новини