Головна Новини Суспільство події Війна на Донбасі: чи посилиться військова активність бойовиків найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна на Донбасі: чи посилиться військова активність бойовиків найближчим часом

Експерти вважають, що серпень для нашої країни стане надскладним періодом щодо донбаського кейсу

30 липня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Напередодні виповнився рік з дня укладення перемир'я на Донбасі. Попри це, в зоні ООС фіксуються грубі порушення з боку РФ. Видання "Коментарі" звернулося до експертів, щоб дізнатися, чого очікувати від ситуації в районі лінії розмежування на Донбасі, на кордоні, а також на дипломатичних і політичних фронтах.

Війна на Донбасі: чи посилиться військова активність бойовиків найближчим часом

Війна на Донбасі. Колаж: "Коментарі" / Д. Романюк

Нас очікує посилення військової активності бойовиків

Директор Інституту світової політики, політичний експерт Євген Магда передбачає, що ситуація на Донбасі буде перебувати в серпні під впливом кількох чинників.

"Перший — Тристороння контактна група (ТКГ) пішла на канікули. Наступне засідання анонсоване лише на 26 серпня. Відповідно, уваги до конфлікту буде істотно менше, — пояснює експерт. — Друге — з'явилася стаття Путіна про "історичну єдність росіян і українців". Дії Росії в останні два тижні практично розшивають цю статтю, причому не тільки в інформаційному просторі. Думаю, що нас очікує посилення військової активності бойовиків. Третє — тенденції, пов'язані з імплементацією формули Штайнмайера".

У звичайних умовах у серпні більшість політиків йде на канікули. Але у вересні в Німеччині — парламентські вибори, нагадує Євген Магда. А українське питання виявилося в порядку денному цієї парламентської кампанії. Тому, вважає експерт, представники правлячої коаліції (ХДС/ХСС), безумовно, будуть заявляти, що Україна повинна прийняти формулу Штайнмайера.

Українській стороні потрібно готуватися як до інформаційного тиску, так і до безпосередніх військових дій

Політтехнолог, експерт Українського центру суспільного розвитку Юрій Подорожній вважає, що серпень для нашої країни стане надскладним періодом щодо донбаського кейсу.

"Важливі для України переговори у Вашингтоні (30 серпня) і проведення Кримської платформи (23 серпня) можуть спонукати російську сторону до створення напруженості і загострення на фронті. На тлі негативних повідомлень із Донбасу росіяни будуть формувати свій порядок денний як під час обговорення анексії Криму, так і під час переговорів президентів Зеленського і Байдена", — зазначає експерт.

Він також нагадує, що в середині вересня мають розпочатися спільні російсько-білоруські військові навчання, які вже зараз стають чинником зростання напруги як у Східній Європі, так і в Україні. Адже Росія перекидає до Білорусі все нові й нові сили.

"У цій ситуації українській стороні потрібно готуватися як до інформаційного тиску, так і до безпосередніх військових дій. У цьому контексті зміна вищого військового керівництва стане позитивним сигналом для боєздатності країни", — резюмує Юрій Подорожній.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Acnekmop

30 липня 2021, 14:21

Все здешние "политологи" жрут дармовой хлеб. Каждый участвует в конкурсе: Чья сказка интереснее, страшнее, увлекательнее... Хоть "Оскар" выручай в каждой "номинации". И ведь на каждую сказку свой круг "фанатов" понимать "больше, чем все остальные..." **************** Всё проще. Есть Кремль, и есть Белый дом. В этой "истории" пострадавших нет. Есть только инструменты, и роли в дальнейших планах развития этих двух точек противостояния. Остальное - текущее, происходящее - по их мнению - не имеет значения, и без из решений ни кем не разрешается


Новини