Головна Новини Суспільство події Виявлено нові факти про пошкодження газопроводів «Північний потік»
commentss НОВИНИ Всі новини

Виявлено нові факти про пошкодження газопроводів «Північний потік»

26 вересня відбулась масштабна аварія на газопроводі "Північний потік". За розслідування інциденту взялись спеціальні служби Швеції.

18 листопада 2022, 11:25 comments1115
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Служба безпеки Швеції заявила, що на пошкоджених газопроводах "Північний потік" виявили сліди вибухівки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Виявлено нові факти про пошкодження газопроводів «Північний потік»

Труби газопроводу "Північний потік". Фото: Faizi-Marato

Прокуратура Швеції розслідує інцидент з вибухами на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2". За останніми даними шведської поліції вибухи були наслідком диверсії.

"Дослідження на місці злочину в Балтійському морі ретельно задокументували значні пошкодження газопроводів, спричинені детонацією. На кількох вилучених і досліджених сторонніх предметах виявлено залишки вибухівки", — йдеться в заяві шведської поліції.

Служба безпеки Швеції повідомляє, що аналітична робота над матеріалами досі триває і її головна мета це прийти до остаточних висновків. Шведи заявляють про велике та складне розслідування, яке врешті решт покаже чи можна буде когось запідозрити та притягнути до відповідальності за вибухи.

Нагадаймо, що в кінці вересня сталась серія з вибухів на газопроводах "Північний потік" на території акваторії Швеції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у представники слідчих органів Швеції та Данії заявили про можливе використання вибухівки для пошкодження газопроводів в Балтійському морі. Політичні лідери натякали, що вибух могли влаштувати ті, кому такі події будуть вигідними, маючи на увазі президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Також "Коментарі" писали про заяву Зеленського, який повідомив план Путіна. Головна мета плану президента Російської Федерації — це підставити Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини