Головна Новини Суспільство події Виверження вулкану й цунамі в Тонга спричинило масштабний розлив нафти (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження вулкану й цунамі в Тонга спричинило масштабний розлив нафти (ФОТО)

У Перу розпочато розслідування щодо розливу нафти через вулкан і цунамі в Тонга

19 січня 2022, 11:05
Поділіться публікацією:

У вівторок, 18 січня, перуанська прокуратура почала розслідування щодо підрозділу іспанської енергетичної компанії Repsol після розливу нафти на місцевому НПЗ, причиною якого стали надзвичайно великі хвилі від виверження вулкану на вихідних і цунамі в Тонга. Про це повідомляє Reuters.

Виверження вулкану й цунамі в Тонга спричинило масштабний розлив нафти (ФОТО)

Робітник усуває наслідки розливу нафти, викликаного потужним підводним виверженням вулкана в Тонга - Reuters

Міністр охорони навколишнього середовища південноамериканської країни дав нафтопереробному заводу La Pampilla два дні, щоб визначити критичні точки розливу і протягом 10 днів зібрати нафту, яка вразила кілометри берегової лінії.

У воді можна було побачити чорну масу сирої нафти, що простягається приблизно на 3 км уздовж берегової лінії і вражає пляжі трьох прибережних районів, що спричиняє забруднення моря, вбиваючи птахів та океанічних мікроорганізмів.

"Це дуже важко виправити", — сказав міністр охорони здоров'я Рубен Рамірес на прес-конференції.

Штраф може досягти 33 мільйонів доларів, якщо це призведе до відповідальності за шкоду навколишньому середовищу, сказав Рамірес.

На вихідних двоє людей також потонули на перуанських пляжах, у чому звинуватили цунамі. 

У Національному інституті цивільного захисту заявили, що розлив нафти вже контролюють.

Нафтопереробний завод Pampilla, який заявив у неділю, 16 січня, про "обмежений розлив", заявив, що він розгорнув захисні бар'єри, що охоплюють постраждалі райони, і нафта збирається відповідно до протоколу.

"Виконуються роботи, щоб повернути прибережну територію до початкового стану. Понад 200 людей, розділених на бригади зі спеціалізованим обладнанням, проводять ремонтні роботи на пляжах Каверо, Баія-Бланка і Санта-Роза", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляли раніше "Коментарі", біля берегів острівної держави Тонга сталося сильне виверження підводного вулкана. Внаслідок вулканічної активності та викликаним нею цунамі постраждали кілька окремих островів країни. Повідомляється, що про руйнування цілого населеного пункту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини