Головна Новини Суспільство події Виверження в Тонга в сотні разів потужніше за атомну бомбу в Хіросімі - NASA
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження в Тонга в сотні разів потужніше за атомну бомбу в Хіросімі - NASA

NASA заявляє, що виверження вулкану в Тонга було в сотні разів потужнішим за атомну бомбу в Хіросімі

25 січня 2022, 12:11
Поділіться публікацією:

За даними NASA, виверження підводного вулкану поблизу Тонга цього місяця було в сотні разів потужнішим за атомну бомбу в Хіросімі. Про це повідомляє CNN.

Виверження в Тонга в сотні разів потужніше за атомну бомбу в Хіросімі - NASA

Виверження вулкану в Тонга - фото з відкритих джерел

Джим Гарвін, головний науковець Центру космічних польотів імені Годдарда, сказав, що виверження вулкану Хунга-Тонга-Хунга-Хаапай 15 січня вивільнило "в сотні разів більше енергії, ніж ядерний вибух в Хіросімі".

"Це попередня оцінка, але ми вважаємо, що кількість енергії, що виділяється в результаті виверження, була еквівалентна десь від 4 до 18 мегатонн тротилу", – сказав Гарвін на веб-сайті NASA Earth Observatory.

У результаті виверження поблизу Тонга вулканічний попіл піднявся в атмосферу на висоту до 40 кілометрів (25 миль) і викликав хвилі цунамі висотою до 49 футів (15 метрів), які вразили частини архіпелагу, включаючи головний острів тихоокеанської країни.

За словами прем'єр-міністра Тонга, вулканічна хмара поширилася на всі приблизно 170 островів країни, що вплинуло на все населення, яке налічує понад 100 000 людей.

Виверження і цунамі забрали життя щонайменше трьох людей, зруйнували сотні будинків і залишили віддалені острови відрізаними від світу без комунікацій. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", в Тонга, зруйновану після цунамі й виверження вулкану, не вдалося доставити допомогу. Допомога поступово надходить у південно-тихоокеанську державу Тонга, зруйновану після виверження вулкану та цунамі, однак австралійський рейс допомоги був змушений повернутися на базу через позитивний випадок COVID-19 на борту. Рейс австралійської допомоги вилетів з Брісбена 20 січня, але його повернули в середині польоту після того, як повідомили про позитивний випадок COVID-19, повідомила речниця оборони Австралії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини