Головна Новини Суспільство події Вчителя, що мав евакуювати з Попасної людей, окупанти взяли в полон
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчителя, що мав евакуювати з Попасної людей, окупанти взяли в полон

В Луганській області взяли в полон вчителя, що їхав за кермом евакуаційного автобуса

1 травня 2022, 22:21
Поділіться публікацією:

З'явилася інформація про те, що вчителя, що на шкільному автобусі мав вивезти людей із Попасної на територію України, окупанти взяли в полон. Про це повідомив голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.

Вчителя, що мав евакуювати з Попасної людей, окупанти взяли в полон

Фото Телеграм Луганська ОВА

Інформація, що чоловік живий з'явилася після двох діб пошуків вцілілих. Диверсанти 29 квітня з гранатомету обстріляли евакуаційний транспорт у Попасній. На місце розстрілу прибули українські військові. Та в єдиному пустому автобусі не було ані трупів, ані поранених. Другий автобус віз гуманітарну допомогу й мав забрати цивільних на зворотньому шляху, однак зв'язок з водієм зник.

У ОВА дізналися, що український вчитель Михайло Панков живий з пропагандистського відео, яке його змусили записати.

"Окупанти змусили його говорити, що українська влада не займається евакуацією людей, що ми кинули своїх на призволяще. Брехня, якою росіяни тільки і живуть. Вбивають, брешуть і знищують. Дякувати Богу, він живий. Але орки тепер тримають його в полоні. Також, це означає, що росіяни заволоділи шкільним автобусом та можуть використати його для своїх провокацій", — написав голова ОВА.

Михайло Панков викладав історію у Врубівській школі. З початку загострення ситуації з обстрілами, евакуював попаснян, розвозив гуманітарну допомогу — всіляко допомагав землякам. Сергій Гайдай наголосив, що зробить все можливе для визволення полонених.
Як повідомляв портал "Коментарі", гарантія безпеки для України – це симбіоз кількох речей. Це можуть бути дво-, тристоронні угоди з іншими країнами щодо реагування протягом 24 годин в разі загрози для України з боку ворога.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/luhanskaVTSA
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини