Головна Новини Суспільство події В Україні знеструмлені сотні населених пунктів - де стихія наробила лиха
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні знеструмлені сотні населених пунктів - де стихія наробила лиха

Перебої з електроенергією є у трьох областях

31 серпня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Погіршення погоди не кращим чином позначилася на електромережах України. Так, перебої з електрикою відзначають в трьох областях країни. Таку інформацію оприлюднили на офіційному сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Постраждали мешканці Київської, Чернігівської і Кіровоградської областей.

В Україні знеструмлені сотні населених пунктів - де стихія наробила лиха

Знеструмлені сотні населених пунктів, фото з відкритих джерел

Так, згідно з поточними даними на ранок вівторка, 31 серпня, в Україні знеструмлені 229 населених пунктів.

"Внаслідок ускладнення погодних умов — дощу, грози, поривів вітру — через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 229 населених пунктів у 3 областях (Київська — 130, Чернігівська — 92 та Кіровоградська —7)", — сказано у повідомленні пресслужби ДСНС.

Зазначається, що над відновленням електропостачання працюють ремонтні бригади обленерго.

Рятувальники також повідомляють, що надзвичайники протягом доби понад півтори тисячі разів виїжджали на порятунок — для проведення заходів із запобігання надзвичайним ситуаціям, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів. У результаті вжитих заходів врятовано чотири особи та 54 будівлі.

"Шановні власники транспортних засобів, Служба порятунку закликає вас дотримуватися правил безпечного водіння, щоб уникнути трагічних подій на автодорогах", — звернулися до водіїв ДСНС.

Як повідомляв портал "Коментарі", Українці мало платять за електроенергію, і тариф на електрику занижений. Таку думку висловив виконувач обов'язки міністра енергетики України Юрій Бойко. У Міненерго вважають, що нинішня вартість кіловата для населення — 90 копійок в разі використання до 100 кВт вкрай низька.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини