Головна Новини Суспільство події В Україні з'явилася нова шахрайська афера: як виманюють гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з'явилася нова шахрайська афера: як виманюють гроші

Щоб не стати здобиччю шахраїв, потрібно пам'ятати про декілька правил безпеки

16 вересня 2020, 16:21 comments2053
Поділіться публікацією:

В Україні шахраї придумали нову схему: гроші виманюють за допомогою псевдобанківського мобільного додатка. Про це передає ТСН.

В Україні з'явилася нова шахрайська афера: як виманюють гроші

Так, в поле зору шахраїв потрапив Володимир Корнієнко. Як він розповів, йому надійшов дзвінок нібито з банку, де він клієнт. Повідомили, мовляв, що його дані потрапили в Мережу, а банківською карткою намагаються скористатися. Псевдопрацівник банку запропонував перевипустити карту онлайн, потім встановити мобільний додаток, щоб підв'язати картку до телефону і відстежувати кожну операцію. Володимир підключився до додатка, натиснувши "підтвердити" — так у шахраїв з'явився віддалений доступ до всього, що було в телефоні чоловіка. Через деякий час Володимир вирішив ще раз зателефонувати в банк, запитавши, де може отримати оформлену картку, але вже справжні працівники банку не зрозуміли, про що взагалі йде мова.

Як виявилося, шахраї з рахунків чоловіка вкрали 116 тисяч гривень, значна частина з яких — кредитні кошти. Поліція прийняла заяву потерпілого від шахрайства, але повернення грошей гарантувати не стала.

Експерти радять відразу ж зупиняти шахраїв в подібних випадках. Наприклад, сказати: "Спасибі, я зараз сам передзвоню". Після цього передзвонити за номером банку на зворотному боці картки і уточнити, чи дійсно банк здійснював дзвінок.

А ось до завантаження додатків підходьте з обережністю. Банківські працівники не повинні просити вас повідомити персональні дані картки.

Нагадаємо, в Мін'юсті назвали ТОП-пастки телефонних шахраїв і правила безпеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини