Головна Новини Суспільство події В Україні випав перший сніг
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні випав перший сніг

Температура в Карпатах впала до -6 градусів за Цельсієм

22 вересня 2021, 13:44
Поділіться публікацією:

На горі Піп Іван випав сніг, повідомляє Чорногорський гірський пошуково-рятувальний пост на сторінці в Facebook.

В Україні випав перший сніг

Сніг на високогір'ї, фото Facebook

Станом на ранок на вершині гори була обмежена видимість. Температура повітря становила 4 градуси за Цельсієм. Йде помірний сніг.

ДСНС України закликає український, зібраних в гори, врахувати складні погодні умови. Ще вчора в горах була тільки паморось. Снігопаду не спостерігали, але в нічні години температура падала до -6 градусів за Цельсієм. Надзвичайники попереджають про заморозки в найближчі ночами на більшій частині України. Температура може падати до -3 градусів при ясному небі. Тільки на Південні, на сході та на Закарпатті вночі міститися плюсові значення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про випаданні снігу в пустелі Атакама. У Чилі, в самому посушливому місці на нашій планеті — пустелі Атакама, випав сніг. За словами жителів міста Ель-Сальвадор, такого не спостерігалося за останні три десятка років. Відзначається, що раніше сніг міг випасти тільки в червні і липні. У деяких місцях товщина снігового покриву сягає п'ятнадцяти сантиметрів. Такі рясні опади в кінці серпня місцевими жителями сприймаються як диво. У Мережі з'являються фото і відео, на яких видно, як величезні площі території Чилі покриті снігом. Для довідки: пустеля Атакама вважається одним з найбільш посушливих місць на Землі. Протягом чотирьох століть тут не спостерігалося істотних опадів. Перуанська течія охолоджує нижні шари атмосфери і створює температурну інверсію, яка перешкоджає випаданню опадів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини