Головна Новини Суспільство події В Україні суттєво подорожчає кава: чому та скільки будуть платити українці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні суттєво подорожчає кава: чому та скільки будуть платити українці

Експерти повідомляють, що ціни будуть високими через рекордну засуху в Бразилії

19 липня 2021, 19:09
Поділіться публікацією:

У світі стрімко ростуть ціни на каву. Арабіка за останні 3 місяці подорожчала на 30%. Відтак, в Україні ціни на улюблений напій також можуть суттєво зрости. Про це пише The Wall Street Journal.

В Україні суттєво подорожчає кава: чому та скільки будуть платити українці

Ціни на каву зростуть (фото з відкритих джерел)

Стало відомо, що ціни на каву досягнули рекордної позначки з 2016 року. А ф'ючерси на каву сорту арабіка в Нью-Йорку зросли на понад 18% за останній квартал до 1,51 долара за один фунт.

 В Лондоні сорт робуста, що відомий своїм сильним смаком, за останні три місці здорожчав на понад 30%, до 1749 доларів за одну тонну.

 Фахівці пояснюють таке різке подорожчання  посухою в Бразилії, де й росте найпопулярніший сорт кави — арабіка. За їх інформацією, в країні зараз триває одна із найпотужніших засух, що зафіксована за останнє століття. Фермери вже починають підраховувати свої колосальні збитки, а в уряді країни фіксують один з найбільших спадів виробництва кави за майже 20 років. Відомо, що час від часу, урожай арабіки в Бразилії змінюється від вдалого до невдалого року.

Фахівці очікували, що врожай 2021 року буде слабким, адже у 2020 році він був рекордним. Однак ніхто не очікував та не спрогнозував такий жахливий кавовий урожай.

  Виробники з Мінас-Жерайс, найбільшого кавового заводу Бразилії, які десятки років вирощують на своїх плантаціях каву, шоковані.

"Вже більше ніж 50 років я вирощую каву. Раніше я ніколи не бачила такої сильної засухи", — розповіла Христина Валле, яка вирощує зерна кави вже в третьому поколінні.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені з'ясували, чи може кава нашкодити зору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини