Головна Новини Суспільство події В Україні спостерігається загрозлива тенденція: хто в зоні ризику
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні спостерігається загрозлива тенденція: хто в зоні ризику

Чому обов'язково потрібно повідомляти про факти домашнього насильства

сьогодні, 14:36
Поділіться публікацією:

В Україні в 2024 році фіксують збільшення кількості випадків домашнього насильства. Порівняно з минулим роком показник збільшився на 80%.  Про це розповіла начальниця відділу протидії домашньому насильству Офісу Генерального прокурора Ірина Шурхно в ефірі телемарафону, інформує портал “Коментарі”.

В Україні спостерігається загрозлива тенденція: хто в зоні ризику

Ілюстративне фото

Вона зазначила, що на сьогодні зареєстровано 8185 кримінальних правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством, постраждало понад 5000 осіб, серед яких більшість — жінки та діти.

Ірина Шурхно наголосила, що в умовах війни проблема домашнього насильства може загострюватися. Однак, на її думку, збільшення кількості звернень свідчить про підвищення довіри людей до правоохоронних органів.

Представниця Офісу Генпрокурора наголосила, що часто ті, хто потерпає від домашнього насильства самостійно нівелюють серйозність ситуації. “Багато постраждалих продовжують жити з кривдником і не звертаються за допомогою, оскільки вважають насильство особистою проблемою. Проте приховування таких випадків може призвести до серйозніших наслідків”, — наголосила вона. 

Також зауважила, що Генеральний прокурор визначив протидію домашньому насильству як один із пріоритетних напрямів у роботі правоохоронних органів.

“Наша основна мета – захист постраждалих, забезпечення відповідальності для кривдника та запобігання повторній травматизації під час кримінальних проваджень”, – зауважила прокурор.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що в Україні збільшилась кількість випадків застосування зброї в тилових населених пунктах. Детальніше читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини