Головна Новини Суспільство події В Україні спалахнув антисемітський скандал: чиновник Конча-Заспи образив орендарів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні спалахнув антисемітський скандал: чиновник Конча-Заспи образив орендарів

Гайсинський зазначив, що вищенаведена історія оживляє в його пам'яті обставини вересня 1941 року

6 серпня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:
Директор бази Конча Заспа Олександр Гурін, вимагаючи від експершого заступника Генпрокурора і народного депутата першого скликання Юрія Гайсинського дострокового розірвання договору оренди будинку, заявив: "Ми ж вас не в Бабин яр переселяємо". Гайсинський вперше прокоментував інцидент на своїй сторінці в Facebook, повідомивши також про те, що могила його матері на єврейському кладовищі недавно була зруйнована.

"У розмові зі мною Гурин запропонував мені виселитися добровільно. Я відмовився, пояснивши, що не порушував вимог закону та умов договору.
Гурин довго і нудно вмовляв мене виселитися. Говорив приблизно так: він особисто не знає підстав для виселення, але все одно договір оренди буде достроково розірваний і все будуть виселені. Я сказав Гуріну, що це більшовизм, що Україна покінчила з комуністичним злом ще в 1991 році. Однак мої аргументи не справили враження.

В кінці розмови я запитав у Гурина, як вони збираються виселяти людей похилого віку, наприклад, Звягільського Е. Л., якому вже 88 років.

Гурин відповів: "Ми ж вас не в Бабин яр переселяємо"

Я онімів. Побачивши мій стан, Гурин став говорити, що це була "жарт".

Відчував я себе огидно. Мій стан від слів Гуріна погіршився інформацією, отриманою на початку травня від доглядача єврейського кладовища в Полтаві про те, що розбитий надмогильний пам'ятник моєї матері.
Більше Гуріна я не бачив ", — повідомив Гайсинський.

Він уточнив, що орендує дачний будинок на території комплексу Конча-Заспа останні 10 років. Весь цей час він оплачував рахунки в 100% розмірі, а законних підстав для розірвання договору йому пред'явлено не було.

Гайсинський зазначив, що вищенаведена історія оживляє в його пам'яті обставини вересня 1941 року.

"Одні вбивці здійснювали злочини, керуючись злісної нацистською ідеологією, а інші — керуючись виключно корисливою зацікавленістю", — написав він.

На антисемітське висловлювання чиновника ДУС Гуріна також відреагувала Київська Єврейська Месіанська Громада (КЕМО).

"... нетерпимість до євреїв може вилитися в дуже негарні речі. ... якщо людина так дозволяє себе вести по відношенню до євреїв — то він завтра вільно може дозволити собі вести (також по відношенню) і до інших етнічних груп, а ми з історії знаємо, до чого це призводить ", — сказав координатор Міжнародної молитви проти антисемітизму і нацизму Юрій Береза.

Нагадаємо, в червні, журналіст німецького видання Frankfurter Allgemeine поставив президенту Володимиру Зеленському питання про те, чи є антисемітизм проблемою в Україні. Зеленський відповів негативно, сказавши, що "він — результат і відповідь того, що в Україні немає антисемітизму".

Також нагадаємо, що вибіркове виселення орендарів будинків на території бази Конча-Заспа почалося влітку цього року за рішенням РНБО. У список на виїзд потрапили 20 прізвищ, хоча проживають в селищі більше ніж двісті колишніх і нинішніх чиновників.

Сьогодні в суди проти ДУС за спробу безпідставного розірвання договорів оренди подано 8 позовів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Президент України Володимир Зеленський вважає, що антисемітизм в Україні знаходиться на дуже низькому рівні, і він — яскравий тому приклад.
Також портал "Коментарі" інформував про те, що Зеленський розповів про своє єврейське дитинство і ставлення до релігії.

В Україні спалахнув антисемітський скандал: чиновник Конча-Заспи образив орендарів

Антисемітський скандал в Україні. Фото з відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

6 серпня 2021, 21:04

Ну так и правда не в бабий же яр к сожалению))) Мало тварь крови попил, присосался как пьявка хрен лопатой добьешь!


Новини