Головна Новини Суспільство події В Україні нарахували майже 4,5 тисяч іграшок, які можуть бути небезпечними для дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні нарахували майже 4,5 тисяч іграшок, які можуть бути небезпечними для дітей

Таку кількість дитячих товарів виявили за дев'ять місяців

8 грудня 2021, 22:35
Поділіться публікацією:

В нашій країні за 9 місяців цього року вилучено з торгівлі майже 5 тисяч  іграшок для найменших.  Їх використовувати малюкам небезпечно. Про це інформує прес-служба  державного відомства, яке відслідковує безпеку харчових продуктів та здійснює захист споживачів.

В Україні нарахували майже 4,5 тисяч іграшок, які можуть бути небезпечними для дітей

В Україні є небезпечні іграшки (фото з відкритих джерел)

 Фахівці служби здійснили 452 перевірки. За їх наслідками  вони визначили, що ця оприлюднена кількість іграшок для малюків не відповідає нормам законодавства. Тому для "корекції" відправлено 1,5 тисяч найменувань цього товару для найменших, їх або вилучили з продаж та почали виробляти до затребуваних вимог.

За словами очільника Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, в переддень свята Миколая та новорічних дат, виникає збільшений попит на ці забавки для найменших. Тому саме зараз потрібно контролювати питання їх якості. Заради цього ми налагодили співпрацю з представниками профільної асоціації — Громадської спілки  “Українська асоціація індустрії іграшок”, яка  інформує покупців  про те, якими мають бути якісні іграшки та допомагають виявити неякісні  товари.

 У відомстві з питань якості  ще зазначили, що в минулому  році їх фахівці здійснили  535 перевірок  товарів для найменших українців. Водночас порушення якості виявили  в 1,4 тисячі найменувань дитячих виробів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні продають смертельно небезпечні іграшки для дітей.  Деякі іграшки в Україні китайського виробництва не відповідають стандартам якості та можуть зашкодити малюкам. Діти можуть отруїтися або отримати травму. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби Полтавської області.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини