Головна Новини Суспільство події В Україні лікар відмовив в екстренній допомозі дитині: вимагав з матері хабар
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні лікар відмовив в екстренній допомозі дитині: вимагав з матері хабар

Лікар у Києві відмовив у допомозі дитині і вимагав хабар

10 серпня 2021, 20:01
Поділіться публікацією:

Надзвичайна ситуація мала місце в столиці нашої країни. Працівник дитячої лікарні, який чергував в той серпневий день, відмовився прийняти й оглянути 14-річного хлопчика у важкому стані, якого мама привезла для порятунку до Києва з приміської Бучі. Хвору дитину та його стурбовану маму він просто виставив за двері. Мовляв, вони в Києві не мешкають і направлення не мають. Про цю жахливу ситуацію розповіли в програмі "Сніданок 1+1".

В Україні лікар відмовив в екстренній допомозі дитині: вимагав з матері хабар

Лікар відмовлявся допомогти (фото з відкритих джерел)

 До дитячої поліклініки на вулиці Богатирській мешканка м. Буча, що на Київщині примчала в надії на порятунок.  Її 14-річний син захворів, не міг нічого ковтнути. В містечку стурбована мама не знайшла жодного лора, то ж хвору дитину з мамою направили в Київ.

Черговий лор дитячої поліклініки не захотів оглянути юного пацієнта. Вже пізніше назвав таксу – 300 гривень, щоб оглянути хлопчика.

Пізніше прискіпливий  лікар все ж провів прийом, але це коштувало його мамі зіпсованих нервів та настрою. Про таке кваліфіковане "обслуговування" з вимогою хабаря пані Тетяна проінформувала  МОЗ, куди зателефонувала на гарячу лінію.

За словами адвоката Лаврентія Царука, за ненадання медичної допомоги передбачена  кримінальна відповідальність. Медик обов’язково повинен оглянути хворого, тим більше якщо це – екстремальний випадок. Вимагати за це оплату він не має права.    

"Вимога лікарів сплатити кошти — це порушення кримінального закону. Є кримінальна стаття. Покарання — 1700 гривень або до двох місяців виправних робіт. Гірше буде те, що такий лікар буде звільнений швидше за все", — надав консультацію  Лаврентій Царук.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що український лікар відправив пенсіонерку на лікування в "ЛНР".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини