Головна Новини Суспільство події В Угорщині на п’ять років засудили українського капітана: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині на п’ять років засудили українського капітана: яка причина

Капітан круїзного лайнера отримав вирок через причетність до інциденту, у якому загинуло 28 осіб.

26 вересня 2023, 13:03 comments2439
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Суд в Угорщині визнав винним українського капітана круїзного лайнера Юрія Чаплинського у грубій недбалості, яка призвела до загибелі 28 людей. Громадянин України був засуджений до п’яти років позбавлення волі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання BBC.

В Угорщині на п’ять років засудили українського капітана: яка причина

Місце аварії між катером та круїзним лайнером. Фото з відкритих джерел

Під час зливи у 2019 році круїзний лайнер Vikyn Sigyn проходив під мостом Маргіт у Будапешті на річці Дунай та зіштовхнувся з туристичним катером на якому перебували південнокорейські туристи. В наслідок аварії загинуло 28 осіб. Ця катастрофа стала найгіршою на річці Дунай за останні 30 років.

У березні 2020 року почався судовий розгляд справи, де угорська прокуратура заявила, що Чаплинський під час зливи не приділяв належної уваги до керування круїзного лайнера.

"Він не відчув присутності катера, не подавав по радіо і не посилав звукових сигналів екстреної допомоги", — сказав один з прокурорів у суді.

Юрій Чаплинський не визнає своєї провини, однак заявив, що глибоко шкодує через катастрофу. Очікується, що український капітан подасть апеляцію.

"Я ні на хвилину не можу позбутися спогадів про цю жахливу трагедію, я не можу спати, і я думаю, що це те, з чим мені доведеться жити до кінця свого життя", — сказав 68-річний капітан Чаплинський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина ставить ультиматум Євросоюзу щодо України.

Також "Коментарі" писали, що елітна мегаяхта українського мільярдера Ріната Ахметова спущена на воду. Очікується, що це буде найбільша яхта, яка була побудована у 2023 році. Її ціна близько 500 млн доларів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини