Головна Новини Суспільство події В Тернопільській області російська ракета призвела до витоку хімікатів: чи є загроза для жителів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Тернопільській області російська ракета призвела до витоку хімікатів: чи є загроза для жителів

Українська протиповітряна оборона збила ворожу ракету

5 квітня 2022, 20:38
Поділіться публікацією:

В Тернопільському регіоні військові ППО збили ворожу ракету. Зазначається, що її уламки впали  на об'єкт  на території Кременецького району, де зберігали рідкі мінеральні добрива. Про це інформує  голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

В Тернопільській області російська ракета призвела до витоку хімікатів: чи є загроза для жителів

Про наслідки обстрілу розповів Володимир Труш (фото з відкритих джерел)

Як розповів посадовець, ворожа ціль  мала завдати удару  одному  з об'єктів критичної інфраструктури. Але,  збиті уламки  ракети ворога  впали на територію об’єкта, де були  рідкі мінеральні добрива.

"Враховуючи те, що зараз іде посівна, тому ці величезні резервуари були пусті. Але ракета завдала величезних збитків цьому підприємству. Також в результаті потрапляння осколків ракети в резервуар був витік якраз оцих мінеральних добрив на ґрунт та на територію підприємства. Було проведено заміри й результати показали, що перевищення істотного вмісту аміаку не було", — зазначив  Володимир Труш.

Вже пізніше було встановлено ріст кількості аміаку у  прилеглих водах. Зараз представники  штабу рекомендують мешканцям населених пунктів Кременецького району на потерпілій території використовувати питну воду з криниць та  не ловити рибу в навколишніх водоймах. Керівникам підприємств, що розташовані по течії  русла річки Іква, реалізувати комплекс заходів,   щоб не використовувати воду у виробництві. Ще місцевим жителям підвезуть питну воду.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що десантники збили найновіший російський ударний вертоліт із ПТРК "Стугна". Українські десантники з  95-ї бригади збили найновіший російський вертоліт Ка-52 завдяки протитанковому ракетному комплексу (ПТРК) "Стугна". Таку заяву зробило Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини