Головна Новини Суспільство події В РФ зупиняють виробництво деякого озброєння: що повідомляють розвідники
commentss НОВИНИ Всі новини

В РФ зупиняють виробництво деякого озброєння: що повідомляють розвідники

Через антиросійські санкції заводи військово-промислового комплексу росії зупиняють виробництво

17 квітня 2022, 16:19
Поділіться публікацією:

В країні-агресорі через санкції виникли проблеми з виробництвом зброї, яку ворог використовує у війні проти України. Зокрема, йдеться про ЗРК. Про це повідомляють на сторінці Головного управління розвідки.

В РФ зупиняють виробництво деякого озброєння: що повідомляють розвідники

Фото Генеральний штаб ЗСУ

Як стало відомо українській розвідці,  "Ульяновській механічний завод" (АТ "УМЗ", Ульяновськ), що випускає зброю для протиповітряної оборони таких типів, як  ЗРК "Бук", ЗРК "Куб", ЗГРК "Тунгуска" майже зупинився. Виробництво в критичному стані, робітників змушують йти у відпустку чи мобілізують, пропонуючи контракт із зарплатою в 50 тисяч рублів.  Цей завод виготовляв ЗРК ближньої і середньої дальності.

Підприємство виготовляло зброю, з використанням комплектуючих та електроніки німецького виробництва. Через дію санкцій та відсутність поставок необхідних елементів завод в критичному стані. Та й як відновити виробництво засобів протиповітряної оборони там не знають, бо не налагоджено імпортозаміщення.

Також повідомляється, що в росії шукають методи обходу санкцій та постачання необхідних елементів через треті країни. З іншого боку, комплектуючі дорожчають в кілька разів у разі такого транспортування. Проблемою на шляху до відновлення роботи заводу в такому разі є здорожчання деталей та відсутність додаткового фінансування.

Як повідомляв портал "Коментарі", українські військові розгромили колону підрозділів морської піхоти окупантів. За інформацією джерела, українським воїнам десантно-штурмових військ вдалося завдати потужних ударів по супротивнику на Харківському напрямку. В результаті було знищено п'ять танків та десять одиниць бронетанкової техніки (БМП та БТР).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини