Головна Новини Суспільство події В ООН назвали головні проблеми в ОРДЛО: тортури людей і закриті пункти пропуску
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН назвали головні проблеми в ОРДЛО: тортури людей і закриті пункти пропуску

Бойовики не допускають Місію ООН до місць ув'язнення і тимчасового тримання осіб, які перебувають на непідконтрольних територіях

24 березня 2021, 16:52
Поділіться публікацією:

Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільди Богнер назвала основні проблеми в окремих районах Донецької й Луганської областей (ОРДЛО). За словами представниці ООН, це тортури ув'язнених, обмеження свободи слова, закриття КПВВ. Про це Богнер заявила в ефірі телеканалу "Дім", передає РБК-Україна.

В ООН назвали головні проблеми в ОРДЛО: тортури людей і закриті пункти пропуску

Матільда Богнер - фото: facebook com DonbassSOS

Ще однією проблемою є те, що бойовики не допускають Місію ООН до місць ув'язнення і тимчасового тримання осіб, які перебувають на непідконтрольних територіях, що, за словами Матільди Богнер, викликає занепокоєння. Представниця ООН стверджує, що спостереження і перевірки місць позбавлення волі є одним із ключових інструментів, які можуть знизити рівень насильства в цих місцях. 

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що Рада національної безпеки й оборони України має намір посилити боротьбу з незаконним переміщенням товарів, включаючи контрафактні тютюнові вироби, з окупованих районів Донецької та Луганської областей. За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, особливу увагу буде приділено підприємствам, які працюють на території "Л / ДНР".

Експерти вважають, що подібне незаконне переміщення через лінію розмежування процвітає, тому що це вигідно людям, які приймають рішення. Це можливо тільки за мовчазної згоди представників СБУ, МВС, ЗСУ, Міноборони. Без зв'язки цих складників подібне переміщення не можливе. Влада ж, якщо почне розгляд, ризикує вийти сама на себе, "вистріливши" собі в ногу. На жаль, в секторі нацбезпеки у нас знаходяться люди, не здатні адекватно оцінювати обставини, об'єктивно реагувати на них і приймати відповідні рішення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини