Головна Новини Суспільство події В одній із філій «Укрзалізниці» налічували 2 млн гривень зарплати людям, які не виходили на роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній із філій «Укрзалізниці» налічували 2 млн гривень зарплати людям, які не виходили на роботу

Санкція за статтею передбачає позбавлення волі на термін до 12 років

31 серпня 2021, 02:51
Поділіться публікацією:

Харківське управління Служби безпеки викрило схеми привласнення заробітних плат працівників однієї з філій "Укрзалізниці". Держава втратила 2 млн гривень. Про це повідомили в пресслужба "УЗ".

В одній із філій «Укрзалізниці» налічували 2 млн гривень зарплати людям, які не виходили на роботу

«Укрзалізниця» - фото з відкритих джерел

Відзначається, що керівництво філії налічувало заробітну плату працівникам, які фактично не перебували на робочих місцях. За попередніми оцінками, держава зазнала збитків майже на 2 мільйони гривень. Під час обшуків робочих місць фігурантів справи правоохоронці вилучили документи і відомості про облік робочого часу. Ці матеріали стали основним доказом незаконної діяльності. Розпочато кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Санкція за статтею передбачає позбавлення волі на термін до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

До кінця поточного року "Укрзалізниця" планує провести ряд капітальних ремонтів п'ятдесяти пасажирських вагонів. Про це інформує пресслужба компанії. "З початку цього року компанія провела ремонт вже семи пасажирських вагонів. Зараз модернізовані вагони їздять з поїздом Київ-Запоріжжя", — йдеться в повідомленні. Також, в пресслужбі компанії розповіли, що готується ще одна партія з дев'яти вагонів. Відповідний рейс буде представлений у вересні. "У ремонт входить оновлення вікон, кондиціонер, системи для захисту від сонця. В купе біля кожного місця є розетки для зарядки телефону і будь-якого пристрою, ну і клімат-контроль", — додається в повідомленні. У компанії відзначають, що такий відновлювальний ремонт обходиться набагато дешевше, ніж ціна одного нового вагона. До слова, це приблизно тридцять млн грн за один новий вагон. А капітальний ремонт складає всього шістнадцять млн грн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини