Головна Новини Суспільство події В лікарні Черкас розікрали мільйони, виділені на боротьбу з COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

В лікарні Черкас розікрали мільйони, виділені на боротьбу з COVID-19

Через махінації чиновників було привласнено мільйонні бюджетні кошти

7 лютого 2022, 18:50
Поділіться публікацією:

Представники СБУ викрили розкрадання бюджетних коштів у великих масштабах, які виділялись одній з обласних медичних установ на епідемію коронавірусу.  Через ряд махінацій та зловживань місцевих посадовців розкрадено 12 мільйонів гривень. Про це інформують в прес-центрі Служби безпеки України.

В лікарні Черкас  розікрали  мільйони, виділені на боротьбу з COVID-19

В лікарні Черкас розікрали мільйони гривень, виділених на боротьбу з COVID (ssu.gov.ua)

 Як встановили представники слідства, організатором злочинної схеми  була заступник керівника фінуправління.

 Два роки чиновниця  разом з однодумцями оплачувала  неіснуючі послуги та нібито здійснені роботи.

Так, вона перерахувала кошти  на рахунки афілійованих приватних підприємств за  проведені будівельні та ремонтні роботи для лікарні, які вони насправді не виконували.

 Слідчі також встановили  чималу кількість фактів, коли без ніяких на те підстав нараховувались премії, аванси та незароблена платня.

 Як зазначили в безпековому відомстві, прикриваючись ковідними  доплатами, фінансистка  нарахувала кошти, які в кілька разів  були більшими за встановлені нормою, як медичним фахівцям, так  і представникам різних підприємств, послугами яких ніби користувалась медична установа.

Себе чиновниця також не обділила. Відкрила 10 банківських карток, куди перераховувала для власного користування викрадені в держави гроші.

 Згідно з висновками експертиз, використовуючи злочинні схеми фігуранти мали можливість привласнити  12 мільйонів гривень бюджетних коштів, які виділялись НСЗУ цій медустанові для боротьби коронавірусною хворобою.

 Заступницю начальника  фінуправління  вже повідомлено про підозру за правовою кваліфікацією ч.5 ст. 191 ККУ. Це-привласнення, розтрата  майна  або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Слідство продовжується.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували  про те, що  Пів мільйона гривень на COVID-сертифікатах: у Закарпатській області СБУ затримала лікарку.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини