Головна Новини Суспільство події В Карпатах буде небезпечно: рятувальники розповіли, куди краще не йти (КАРТА)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Карпатах буде небезпечно: рятувальники розповіли, куди краще не йти (КАРТА)

Рятувальники попереджають про високу сніголавинну небезпеку

30 грудня 2021, 20:55
Поділіться публікацією:

На новорічні свята любителям подорожувати  українськими Карпатами, краще відкласти свою мандрівку до безпечних часів. Адже там до кінця року буде зберігатись високою небезпекою сходження снігових лав з вершин гір. Про це, посилаючись на прогноз синоптиків Укргідрометцентру, інформує відділ комунікацій  Державної служби надзвичайних ситуацій нашої країни.

В Карпатах буде небезпечно: рятувальники розповіли, куди краще не йти (КАРТА)

Рятувальники попередили туристів (фото з відкритих джерел)

 За оприлюдненою інформацією, 30-31 грудня на високогір’ях, які розміщені в східній частині Закарпаття та 31 грудня в гірській частині Львівського регіону буде спостерігатися  чимала небезпека з причини сходження снігових лавин. Саме з цієї причини  тут оголошено 3 рівень небезпеки.

В Карпатах буде небезпечно: рятувальники розповіли, куди краще не йти (КАРТА) - фото 2
В Карпатах буде небезпечно: рятувальники розповіли, куди краще не йти (КАРТА) - фото 3

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Карпатах працювали мобільні пункти обігріву через сильні морози.В українських Карпатах вже працюють мобільні пункти обігріву, які відкрили місцеві рятувальники. Вони розгорнуті  на чотирьох карпатських перевалах. Стовпчики термометра показують там рекордний на цей час мороз до -16 градусів.Як зазначається у повідомленні, такі мобільні пункти вже функціонують на  Яблуницькому, Буковецькому, Кривопільському,  Вишківському перевалах. Тому люди, які знаходяться в цій місцевості, мають можливість зігрітися у теплому наметі, їм дадуть гарячого чаю, також у такому мобільному пункті можна підзарядити свої мобілки, що так само важливо. Разом з тим, до екстремальних ситуацій, які надалі може піднести погода, готові автомобілі підвищеної прохідності, щоб  у разі необхідності прийти на допомогу кермувальникам на дорогах.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини