Головна Новини Суспільство події В Ізюмі під завалами п’ятиповерхівки знайдено тіла 44 мирних жителів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізюмі під завалами п’ятиповерхівки знайдено тіла 44 мирних жителів: подробиці

Наразі тіла 14 загиблих жителів Ізюму вже індентифікували

10 травня 2022, 18:44
Поділіться публікацією:
В окупованому Ізюмі під завалами п’ятиповерхівки знайдено тіла 44 мирних мешканців, які загинули під час обстрілів 7-10 березня. Харківською обласною прокуратурою за цим злочином розпочато провадження. Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора України.
З 7 по 10 березня окупанти "привітали" жителів Ізюма, обстрілявши житлові будинки та цивільну інфраструктуру.
"За даними слідства, з 7 по 10 березня 2022 року російські військові систематично обстрілювали м. Ізюм. Внаслідок обстрілів зруйновано громадську інфраструктуру та житлові будинки. 10 травня 2022 року в тимчасово окупованому Ізюмі під завалами зруйнованого п’ятиповерхового будинку знайдено тіла 44 місцевих мешканців. На цей час тіла загиблих вилучені з-під завалів, ідентифіковано 14 осіб. Харківською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). А досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ в Харківській області", — йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували по те, що окупанти обстріляли Одесу під час візиту президента Європейської Ради. 9 травня Одесу відвідав президент Європейської Ради Шарль Мішель. Він зустрівся з очільником Уряду Денисом Шмигалем, щоб обговорити блокування росією морських портів України, що може спричинити дефіцит продовольства у світі. Офіційну частину візиту було перервано через обстріли. Про це повідомив прем'єр-міністр України.

В Ізюмі під завалами п’ятиповерхівки знайдено тіла 44 мирних  жителів: подробиці

Окупанти обстріляли Ізюм (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини