Головна Новини Суспільство події В Ізраїлі дозволили заради порятунку життів порушити суботу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі дозволили заради порятунку життів порушити суботу

Через війну в Ізраїлі "скасували" шабат - рабинат дав добро

12 жовтня 2023, 17:58
Поділіться публікацією:

Ізраїльська авіакомпанія El Al вперше з 1982 року планує виконати польоти в шабат, щоб доставити до країни покликаних на строкову військову службу резервістів. Про це повідомляють "Коментарі".

В Ізраїлі дозволили заради порятунку життів порушити суботу

ХАМАС атакував Ізраїль в суботу

Як повідомляє газета The Times of Israel, солдати-резервісти будуть безкоштовно повернені в суботу двома літаками Boeing 787, що вилітають з Нью-Йорка і Бангкока. Для цього El Al отримала спеціальний дозвіл від духовенства. Видання нагадує, що юдейськими канонами передбачено виняток із правил, якщо подорож необхідна для порятунку життів.

ХАМАС напав на Ізраїль у суботу, 7 жовтня. Внаслідок цього нападу було вбито не менше 1200 ізраїльтян, переважно цивільних.

Нагадаємо, що дотримання шабату (суботи) є однією з вимог юдаїзму та деяких напрямів християнства. У цей день Тора наказує євреям утримуватися від роботи. Субота також вважається караїмами, самаритянами та представниками деяких напрямів християнства (адвентисти сьомого дня, баптисти сьомого дня, Церква істинного Ісуса, Назаретська баптистська церква, російські суботники та інші).

Тим часом, Ізраїль висунув ультиматум. Ізраїль назвав умови, за якими може погодитись на зняття блокади Сектору Газа.

Білий дім об'єднує допомогу для України у спільному пакеті з трьох держав. США готує загальний пакет фінансової допомоги одразу для трьох країн.

А держсекретар США нагадав про своє походження. Ентоні Блінкен приїхав до Ізраїлю, де нагадав прем'єр-міністру країни Біньяміну Нетаньяху про своє походження. Держсекретар США на прес-конференції заявив, що приїхав до Ізраїлю не лише як держсекретар США, а й як етнічний єврей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини