Головна Новини Суспільство події В інтернет злили 53 мільйони записів з особистими даними українців: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В інтернет злили 53 мільйони записів з особистими даними українців: що про це відомо

Омбудсмен звернулася до поліції

13 вересня 2021, 22:20
Поділіться публікацією:

Уповноважена українського парламенту з прав людини Людмила Денісова звернулась до правоохоронців із відповідним листом  з приводу того, що в соціальних мережах розміщено  величезну мільйонну базу особистих даних громадян нашої країни. Це-53 мільйони оприлюднених персональних записів. Про це інформує пресслужба Секретаріату уповноваженого у парламенті.

В інтернет злили 53 мільйони записів з особистими даними українців: що про це відомо

База даних може містити багато приватної інформації (фото з відкритих джерел)

Як зазначено в публікації, апарат Секретаріату, виконуючи вимоги закону "Про захист персональних даних", відстежує шляхом  моніторингу дотримання найголовніших конституційних цінностей співвітчизників в сфері захисту їх персональних даних, зокрема поширення таких незаконних баз даних в мережі інтернет.

"На одному із веб-сайтів  виявлено базу даних жителів України, що може містити персональні дані: ПІБ, дату народження, номер телефону, населений пункт, вулицю, номер будинку та квартири. Зокрема, в базі може міститись майже 53 мільйони записів", — йдеться в публікації.

Керівниця Секретаріату уповноваженого у парламенті підготувала лист до правоохоронців щодо внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та акцентує на тому, аби поліція прореагувала і захистила від піратського оприлюднення персональні дані наших громадян.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Glovo зазнала хакерської атаки. Особисті дані клієнтів виявили в даркнеті. Компанія Glovo постраждала від хакерської атаки. У мережі повідомляють, що в результаті атаки на одну з систем компанії були вкрадені особисті дані користувачів і працівників. Пакет із даними зловмисники продавали в інтернеті за 85 тисяч доларів. Продаються понад 160 гігабайт даних, таких як номери телефонів, імена і, можливо, паролі від платіжних систем.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини