Головна Новини Суспільство події В Австралії відбулося масове отруєння людей: причини шокують
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австралії відбулося масове отруєння людей: причини шокують

Люди відчувають марення, сплутаність свідомості та сильні галюцинації. Серед постраждалих також є діти.

20 грудня 2022, 02:20 comments2456
Поділіться публікацією:

Понад 200 людей із кількох штатів Австралії звернулися по медичну допомогу через отруєння шпинатом. Як виявилося, люди придбали токсичну зелень у популярній мережі супермаркетів та з'їли її.

В Австралії відбулося масове отруєння людей: причини шокують

Зелень/ Фото з відкритих джерел

Після цього постраждалі почали відчувати запаморочення та бачити марення. Крім цього, багато людей надходило до лікарень у досить важкому стані: в них лікарі діагностували галюцинації, сплутаність свідомості, лихоманку, помутніння зору та тахікардію.

Про перших постраждалих стало відомо у п'ятницю ввечері, 16 грудня. На даний момент загальна кількість людей, які отруїлися шпинатом, перевалила за позначку в 200 осіб. Повідомляється, що серед постраждалих є також діти.

Тільки у штаті Новий Південний Уельс, на території якого розташований Сідней, за медичною допомогою звернулося 164 особи, з них — 42 були екстрено госпіталізовані.

Як виявилося, причиною масового отруєння стало те, що до партії свіжого шпинату потрапила токсична рослина під назвою дурман. Партію зараженого шпинату вилучили з продажу, а всіх жителів Австралії попросили позбутися придбаної раніше зелені і не вживати її в їжу. Про це повідомляє видання NYT.

Встановлено, що заражений шпинат на прилавки магазинів поставила велика компанія Riviera Farms. Фахівцям вдалося оперативно встановити джерело отруєння людей та стабілізувати стан постраждалих. Незважаючи на таке швидке реагування, токсичний шпинат все-таки встиг потрапити в напівфабрикати, сухі приправи та набори для приготування салатів.

Дурман — це трав'яниста рослина, яка є вкрай отруйною. Алкалоїди дурману мають спазмолітичну дію на гладку мускулатуру, розширюють зіниці, підвищують внутрішньоочний тиск та викликають параліч.

Раніше "Коментарі" писали про те , що названі вітаміни, які позбавлять вас від випадання волосся. Випадання волосся є досить поширеною проблемою, проте позбутися її, як виявилося, можна простіше простого.

Читайте також: Які продукти допомагають позбавитися головного болю: дієтолог розкрила секрет. Кожен із нас хоч раз у житті стикався з раптовими нападами сильного головного болю. Це може бути сигналом для того, щоб ви задумалися про свій раціон і переглянули його.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини