Головна Новини Суспільство події В Афганістані стався потужний землетрус: щонайменше 22 людини загинули
commentss НОВИНИ Всі новини

В Афганістані стався потужний землетрус: щонайменше 22 людини загинули

Ще четверо людей отримали поранення

18 січня 2022, 12:01
Поділіться публікацією:

У понеділок, 17 січня, на заході Афганістану стався землетрус, в результаті якого загинули понад 20 людей і були зруйновані сотні будинків. Про це повідомляє CNN.

В Афганістані стався потужний землетрус: щонайменше 22 людини загинули

Землетрус - фото з відкритих джерел

Згідно з фотографіями місцевої влади, підземні поштовхи магнітудою 5,6 сколихнули західну провінцію Бадгіс, що межує з Туркменістаном, у другій половині дня, перетворивши цегляні будинки на руїни.

"На жаль, наші перші звіти показують, що 22 людини, включаючи жінок і дітей, загинули, ще четверо отримали поранення. Бадгіс – це гірська провінція, кількість втрат може зрости", — сказав Баз Мохаммад Сарварі, директор з питань інформації та культури адміністрації провінції Бадгіс.

Мулла Джанан Саек, керівник оперативного центру з надзвичайних ситуацій Міністерства з надзвичайних ситуацій, підтвердив кількість загиблих і сказав, що було пошкоджено понад 700 будинків.

Санулла Сабіт, керівник медсестринського відділення головної лікарні столиці Бадгіса, повідомив, що вони отримали п'ятьох пацієнтів, поранених у результаті землетрусу, в основному з переломами кісток.

За даними Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру, землетрус стався на глибині 30 кілометрів (близько 19 миль).

Як повідомляли раніше "Коментарі", Грецію струсонув потужний землетрус магнітудою понад 5 балів. Спочатку фахівці заявляли про те, що магнітуда підземних поштовхів становить 6.1 бала за шкалою Ріхтера, проте пізніше сейсмологічний центр знизив її до 5.7 бала. Повідомляється, що епіцентр підземних поштовхів знаходився за 53 кілометри від міста Іракліон. Осередок сейсмоактивності залягав на глибині понад 60 кілометрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини