Головна Новини Суспільство події Успішний держслужбовець: в Харкові фігуранта кримінальної справи Бойченка підвищили на посаді
commentss НОВИНИ Всі новини

Успішний держслужбовець: в Харкові фігуранта кримінальної справи Бойченка підвищили на посаді

Держвиконавцеві інкримінують зловживання повноваженнями

17 грудня 2020, 17:30
Поділіться публікацією:

Згідно з даними Єдиного реєстру судових рішень , в харківський суд повернули справу новопризначеного глави Шевченківського відділу Державної виконавчої служби, якому інкримінують зловживання повноваженнями.

Успішний держслужбовець: в Харкові фігуранта кримінальної справи Бойченка підвищили на посаді

ФОТО: З відкритих джерел

За даними слідства, держвиконавець порушив закон ще до свого призначення на керівну посаду. У 2016-2017 роках Вадим Бойченко займався боргами науково-дослідного інституту "Укрводгео". Він передав на реалізацію приміщення НДІ вартістю 3,2 мільйона гривень, хоча на їх продаж було накладено мораторій.

У 2018 році харків'янином було продано приміщення на 672 тисячі, а сам він отримав офіційну премію в 28 тисяч гривень. Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадення за статтями 364 ( "зловживання владою") і 191 ( "розтрата або привласнення майна") КК України.

Розслідування ще триває, проте дії самого держвиконавця перекваліфікували за статтею 365-2 ( "зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, якщо вони спричинили тяжкі наслідки") КК України. Бойченко навіть спробували усунути з посади, однак суд не підтримав вимоги слідчого. Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі з забороною займатися певною діяльністю.

У жовтні 2020 року обвинувальний акт проти співробітника Державної виконавчої служби передали в суд, а потім матеріали були перенаправлені до Вищого антикорупційного суду. Однак там вирішили, що справа повинна розглядатися на місці, і повернули його до Харківського апеляційного суду.

Поки в судах вирішували, хто буде розглядати справу Вадима Бойченко, сам він пішов на підвищення, незважаючи на те, що ще влітку на нього було накладено домашній арешт. Якщо раніше він був головним держвиконавцем відділу примусового виконання рішень, то з 23 листопада очолив Шевченківський відділ служби.

Згідно з даними електронної декларації , держвиконавець і його родичі володіють двома квартирами в Харкові, будинком і ділянкою в селищі Високий, а також житлом на території тимчасово окупованого Криму. Бойченко задекларував чотири машини — два ВАЗа, Suzuki Vitara і Toyota RAV4 2017 року випуску. Причому останній обійшовся чоловікові всього в 326 тисяч гривень, хоча в середньому вони коштують від півмільйона в українській валюті, з огляду на те, що з січня по червень 2020 року харків'янин заробив менше 100 тисяч гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини