Головна Новини Суспільство події Українсько-російська війна: яка ситуація на фронті та які втрати ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Українсько-російська війна: яка ситуація на фронті та які втрати ворога

Одинадцятий день війни проти російських окупантів

6 березня 2022, 13:34
Поділіться публікацією:

Станом на 6 березня український народ продовжує протистояти російському воєнному вторгненню. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, ворог продовжує наступальну операцію проти України.

Українсько-російська війна: яка ситуація на фронті та які втрати ворога

Підбита ворожа техніка, фото Facebook

Сили ворога спрямовані на захоплення й оточення Києва, Харкова, Чернігова, Миколаєва на рубежах в межах Луганської і Донецької областей для виходу на їх адміністративні кордони, та для створення сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

Відомо, що ворог втратив основні резерви й окупанти готуються отримати додаткову допомогу у вигляді підрозділів зі складу Східного, Центрального та Західного військових округів країни агресора.

Угруповання сил оборони обороняється на Східному напрямку у Донецькому, Слобожанському й Таврійському операційному районі. Відомо, що на Слобожанському напрямку українці обороняють Харків та Охтирку, на півночі — Чернігів, Київ продовжують обороняти угруповання сил і засобів оборони, військові тримають визначені рубежі та ведуть бої. На інших напрямках армія проводить стабілізаційну операцію та виконує завдання територіальної оборони.

Повітряні Сили ЗС України відбивають ракетно-авіаційні удари та засоби повітряного нападу противника, зосереджують зусилля на протиповітряному прикритті інфраструктури та військових.

За 11 днів війни бойові втрати противника складають: особового складу – понад 11000 осіб, танків – до 285; ББМ – до 985, артилерійських систем – 109, РСЗВ – 50, ППО – 21; літаків – 44, вертольотів – 48, БпЛА – 4, кораблів/катерів – 2, АТТ – 447.

В Харківській області тривають ракетні, артилерійські та авіаційні удари по житлових районах. Російські війська перегруповуються у районі Балаклії, загрожують охопленням Харкова зі сходу, спроба захопити Ізюм відбита.

В Запорізькій області ворог зосереджує зусилля на тому, що закріпитися в захопленому Енергодарі та на Запорозькій АЕС, частина окупантів загрожує Гуляй-Полю.

Повідомляяється, що росіяни намагаються закріпитися у Херсонській та Запорізькій областях. Окупанти наразі перебувають в Балаклії та в Пологах й створюють загрози на різних напрямках. Можливий їх рух на Ізюм з півночі та на Гуляй-полі з півдня.

В Маріуполі українські війська боряться в оточенні під обстрілом російської авіації та артилерії. Окупанти намагаються вибити наш гарнізон та примусити до здачі. Волноваха тримається, там ще є українські війська, атаки на місто тривають.

Українці в бою під Волновахою знищили комбата російського батальйону "Спарта".

В Миколаївській області відбивають російські війська від Миколаєва та Вознесенська. Ситуація напружена, окупанти прагнуть захопити наші головні порти та Південноукраїнську АЕС.

В Чернігові українські війська міцно утримують позицію, тривають авіаційні обстріли. В Сумській області триває героїчна оборона обласного центру та Охтирки.

Як повідомляв портал, як себе показали Україна, Росія та Захід – і що буде далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини