Головна Новини Суспільство події Українській енергосистемі Білорусь надає аварійну допомогу: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Українській енергосистемі Білорусь надає аварійну допомогу: що відомо

Максимальна потужність складе 150 МВт

25 січня 2022, 18:55
Поділіться публікацією:

Енергетики сусідньої республіки Білорусь  сьогодні, 25 січня з 11:00 до 18:00 надають аварійну допомогу енергосистемі нашої країни. Про це інформують за посередництвом офіційного Telegram-каналу  представники Міністерства енергетики республіки Білорусь.

Українській енергосистемі Білорусь надає аварійну допомогу: що відомо

Надання електричної потужності здійснюється на запит української сторони (фото з відкритих джерел)

 За оприлюдненою там інформацією, надання резервних електричних потужностей відбувається після запиту української сторони у вівторок, 25 січня з 11:00 до 18:00 за  рамками чинного  двостороннього договору про надання аварійної допомоги. 

Важливо, що минулого року енергетики нашої країни тричі просили аварійних поставок електроенергії з сусідньої держави. Так, 2 листопада 2021 року наша країна запрошувала аварійну допомогу з енергосистеми Білорусі об'ємом 500 МВт та зверталась до Словаччини, отримавши її через Бурштинський енергоострів, об'ємом 100 МВт.

Потреби в резервних поставках електроенергії з сусідніх енергосистем виникали через дефіцит потужності в українській енергосистемі.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували Білорусь знову відновила імпорт електроенергії в УкраїнуМіністерство енергетики Білорусі знову відновило імпорт електроенергії до нашої країни. Це сталось після трьох днів перерви. Причина  відновлення  наступна — підключення до енергомережі першого енергоблоку Білоруської АЕС, який   тимчасово не працював. Станом на ранок 21 листопада у нашу вітчизняну енергетичну систему знову надійшла білоруська електроенергія обсягом 415 МВт-год. Разом з тим, енергетична система нашої країни поповнюється не тільки білоруською електроенергією, але й зі Словаччини.


 
  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини