Головна Новини Суспільство події Українська влада терміново закриває Чорнобильську зону для туристів: чому так поспішають
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська влада терміново закриває Чорнобильську зону для туристів: чому так поспішають

Зону закриють уже з 19 лютого на невизначений термін

18 лютого 2022, 18:20 comments2542
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що від завтра, 19 лютого, в Україні закривають Чорнобильську зону від будь-яких візитерів. При цьому термін такої заборони допоки невизначений. Про таке рішення влади повідомив член громадської ради Держагентства з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко, передає портал "Коментарі".

Українська влада терміново закриває Чорнобильську зону для туристів: чому так поспішають

Чорнобильська зона закривається для туристів. Фото з відкритих джерел

"Офіційна причина озвучується як "технічні причини". Ми розуміємо, що, скоріше за все, це пов’язано із загрозою російської агресії та близькістю кордону з Білоруссю. Останнім часом, не дивлячись на військове напруження, Чорнобиль відвідало багато українців та іноземних туристів, у тому числі тих, що перебувають на території України з особистих причин або у зв’язку з роботою, та журналістів. Зваживши всю наявну інформацію, ці люди почуваються у безпеці, знаходячись у Києві й обираючи подорожі Київською областю, зокрема – до Чорнобильської зони. За даних умов ми розуміємо турботу про безпеку українців та іноземних гостей. Але беручи до уваги те, що сучасні технічні засоби дають змогу у реальному часі бачити будь-які переміщення Збройних сил всіх сторін і швидко на них реагувати, а також відсутність рекомендацій від влади залишити Київ, сподіваємося, що заборона відвідувати Чорнобиль вже скоро буде скасована", — повідомив Ємельяненко.

Нині Держагентство з управління зоною відчуження офіційно про закриття поки що не оголосило.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про понтонний міст на річці Припʼять, який встановили військові. Білоруська сторона  пояснила його спорудження потребами навчань та обіцяла його розібрати. Раніше західні ЗМІ писали, що російські війська можуть зайти в Україну через білоруський кордон і такий сценарій відображали на мапах.

Читайте також: Путін обіймався з Лукашенко та запевняв, що не нападатиме на Україну (ВІДЕО).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини