Головна Новини Суспільство події Українка померла від COVID-19 після вакцинації: яким препаратом їй зробили щеплення
commentss НОВИНИ Всі новини

Українка померла від COVID-19 після вакцинації: яким препаратом їй зробили щеплення

У Національній медичній палаті України говорять, що вакцина, яку вкололи жінці не зареєстрована в країні

11 серпня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Киянка отримала щеплення вакциною Moderna 5 серпня й через п'ять днів померла від коронавірусної хвороби. Про це повідомляє УНІАН.

Українка померла від COVID-19 після вакцинації: яким препаратом їй зробили щеплення

У жінки після щеплення різко погіршився стан здоров'я, фото з відкритих джерел

За словами голови Національної медичної палати України Сергія Кравченка, препарат Moderna ще не зареєстровано в Україні. Однак причиною смерті може бути не обов'язково доза вакцини.

Відомо, що 50-річна киянка відпочивала у Туреччині й повернулася до України у перший день серпня. А прийшла на вакцинацію від COVID-19 5 серпня. З її медичних документів відомо, що пацієнтка раніше не зверталася зі скаргами на симптоми коронавірусної хвороби.

Симптоми хвороби проявилися гостро на наступний день після вакцинації, 6 серпня. Спочатку у киянки боліла рука та була підвищена температура, трохи вище 37 градусів. Наступного дня стан хворої погіршився — у жінки була блювота, лихоманка та слабкість. Уже 9 серпня пацієнтку госпіталізували до стаціонару Київської міської клінічної лікарні №4 із задухою. Того ж дня у жінки взяли кров на аналіз й встановили діагноз "коронавірусна хвороба".

Киянку привезли на кареті "швидкої" до реанімації вже в тяжкому стані. Протягом двох діб лікарі проводили інтенсивну терапію, однак врятувати жінку не вдалося.

За словами Сергія Кравченка, жінка могла бути вже хворою на момент вакцинації. Тобто отримати щеплення у початковий період захворювання, коли ще немає симптомів COVID-19. Причину смерті пацієнтки будуть встановлювати.

Лікар-інфекціоніст, доктор медичних наук і професор Сергій Крамарєв прокоментував для Obozrevatel смерть киянки. За його словами, це збіг обставин, адже імунітет від щеплення з'являється лише через два тижні після вакцинації. До того ж одна доза захищає організм лише наполовину.

"По-перше, ефект від вакцини, тобто максимальний захист, настає приблизно через два тижні після введення дози. У цієї жінки, наскільки знаю, пройшло менше днів, ніж чотирнадцять", — наголосив професор.
Як повідомляв портал "Коментарі", у Полтаві заохочують громадян вакцинуватися, даруючи їм безкоштовні квитки на футбольний матч "Ворскли".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини