Українець випадково знайшов у себе в квартирі 6,5 кг ртуті

Чоловік помітив дві скляні банки у квартирі, які виявились наповнені небезпечним для здоров'я металом - ртуттю.

17 червня мешканець Львова виявив у квартирі банки з ртуттю та викликав рятувальників. Виявилось, що у помешканні чоловіка зберігалось 6,5 кг ртуті.

Інцидент стався на Левандівці в одному з районів міста Львів. Увечері чоловік зателефонував рятувальникам та правоохоронцям через небезпечну знахідку. У міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій розповіли, що у квартирі чоловіка були дві скляні пляшки заповненні ртуттю.

"Ємності з ртуттю вагою 6,5 кг працівники поліції вилучили та передали сьогодні для подальшої утилізації в міське управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони", – повідомили у мерії Львова.

Нагадаємо, що ртуть – це отруйний метал сріблясто білого кольору. У звичайних умовах метал перебуває у стані рідини, а з підвищенням температури випаровується. Якщо ртуть потрапить в організм людини через органи дихання, то вона там буде акумулюватись та залишиться на все життя.

Основними симптомами гострого отруєння ртуттю в перші 24 години є біль у голові, температура, загальна слабкість, які згодом переростають у біль у животі, яснах та провокує розлади шлунку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на одній з вулиць Кривого Рогу знайшли кілограм ртуті, яка розтеклась та утворила калюжу розміром з один квадратний метр. Фахівці здійснили демеркуризацію небезпечної речовини та зібрали її з вулиці міста.

Також "Коментарі" писали про вчених, які в Чорнобилі виявили істот, на яких не впливає рівень місцевої радіації.