Головна Новини Суспільство події Українцям розповіли про аферу з SIM-картами на 10 млн гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям розповіли про аферу з SIM-картами на 10 млн гривень

За такою схемою було ошукано понад 200 громадян

2 квітня 2021, 15:02
Поділіться публікацією:

Співробітники кіберполіції викрили групу шахраїв, яка обдурила громадян на 10 мільйонів гривень, використовуючи схему обману з перевипуском SIM-карт, пише OBOZREVATEL.

Українцям розповіли про аферу з SIM-картами на 10 млн гривень

Українцям розповіли про аферу з SIM-картами на 10 млн гривень - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що троє чоловіків купували в даркнеті бази даних клієнтів операторів мобільного зв'язку, а також банківських клієнтів. За допомогою цієї інформації, аферисти перевипускали SIM-карти, отримуючи доступ до інтернет-банкінгу жертв.

Грошові кошти, отримані обманним шляхом, зловмисники відправляли на рахунки підставних осіб. Повідомляється, що придбані бази даних шахраї використовували й для оформлення кредитів.

Згідно з даними кіберполіції, за такою схемою було ошукано понад 200 громадян. За підрахунками, сума збитків, яку понесли постраждалі, становить близько десяти мільйонів гривень.

Співробітники правоохоронних органів провели понад 20 обшуків за місцем проживання фігурантів у Дніпропетровській, Полтавській областях та в столиці.

Раніше портал "Коментарі" писав, що аферисти блокують і випускають заново сім-карти громадян, щоб обманом дістати кошти з банківських карт. Зловмисники телефонують абонентам, провокуючи їх на бесіди. Потім аферисти звертаються до установ мобільного зв'язку, називаючи номер, який належить іншій людині, і стверджуючи, що ця сім-карта належить їм, однак вона загублена. Для того, щоб відновити карту, співробітники представництв мобільного зв'язку пропонують "клієнтові" пройти ідентифікацію, питаючи, куди були здійснені останні дзвінки. Зловмисники називають ті номери, з яких вони самі й телефонували. Таким чином аферисти проходять перевірку та отримують доступ до вашого номера.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини