Головна Новини Суспільство події Українців позбавили пільг на оплату електрообігріву в опалювальному сезоні: хто буде платити більше
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців позбавили пільг на оплату електрообігріву в опалювальному сезоні: хто буде платити більше

Деякі українці тепер будуть платити більше

20 жовтня 2021, 22:15
Поділіться публікацією:

Понижені ціни на електрику з жовтня на 14% для тих ощадливих громадян, які споживають до 250 кВт год, але 600 тисяч родин заплатять за цей осінній місяць вдвічі більше. Про це інформує "Телеграф", який оприлюднив відповідь Міністерства соцполітики на журналістський запит.

Українців позбавили пільг на оплату електрообігріву в опалювальному сезоні: хто буде платити більше

В Україні електроопалення стало дорожче (фото з відкритих джерел)

Зокрема, здорожчання відчують родини, які обігрівають свої будинки електроенергією і користувались зниженим тарифом. Це стосується житла, на опалення якого використовували електрообігрівальні установки. Також жителі не газифікованих будинків, не оснащених центральним опаленням. Багатодітні та прийомні родини чи сімейні дитячі будинки.

 Саме ці пільговики отримують державні компенсації  після того, як була скасована пільга в розмірі 90 копійок за 1 кВт для тих ощадливих родин, які використовували менш як 100 кіловатів на місяць.

З початку року і до кінця опалювального сезону на субсидії були направлені кошти з бюджету. Сума становить майже півтора мільярда гривень. Таку  компенсацію отримали понад 571,6 тисячі жителів країни, які використовували  електрообігрів своїх помешкань і, відповідно, кошти — в сумі 943,7 мільйона грн.

Цього року  така компенсація не передбачена. Родини, які обігрівають свої домівки електроенергією, мають платити за фіксованим тарифом і вже не отримають субсидії на електрику.

Українців позбавили пільг на оплату електрообігріву в опалювальному сезоні: хто буде платити більше - фото 2
Українців позбавили пільг на оплату електрообігріву в опалювальному сезоні: хто буде платити більше - фото 3

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Зеленський розповів про тарифи на газ для населенняУкраїнська влада спрацювала на випередження, домігшись того, щоб на старті опалювального сезону тарифи на газ для населення не були підняті. Якби влада вчасно не втрутилися, то не можна виключати, що через ті події, які відбуваються на газовому ринку Європи ціна на газ для населення могла бути на рівні 50 грн за 1 куб. м. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини