Головна Новини Суспільство події Українці зізнались, куди найчастіше їздять відпочивати
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці зізнались, куди найчастіше їздять відпочивати

Лише 32% громадян подорожують Україною

21 вересня 2021, 16:52
Поділіться публікацією:

Лише 32% громадян за останні два роки подорожували Україною з метою туризму. Такі дані оприлюднила група з соціологічних досліджень "Рейтинг".

Українці зізнались, куди найчастіше їздять відпочивати

Карпати, фото з відкритих джерел

Решта 68% або не подорожують, або ж їздять закордон.

А от Україною подорожують люди, які часто мають своє авто. Також більшість з цих людей молодь віком від 18 до 29 років. Переважна частина з них має достатньо грошей для поїздок.

Найпопулярнішим місцем для мандрівок більшість обирають Карпати — 55%. На море їздять 48%. Менше людей цікавляться зеленим туризмом та місцями історичних подій.

Третина опитаних говорять, що сфера туризму за останні роки в Україні покращилась. 29% опитаних відзначили позитивні зміни щодо будивництва соціальної інфраструктури.

Опитування проводили серед усіх жителів України, за вийнятком окупованих територій. На питання відповіли 3 тисячі людей.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що Україна і Туреччина підписали меморандум щодо поглиблення співпраці в галузі туризму. Виконавчий директор Української Асоціації туристичних агентств (УАТА) Павло Григораш зазначає, що такі меморандуми є швидше декларативними. Вони дають позитивний сигнал ринку, а в наш неспокійний час це важливо. Кандидат політичних наук, експерт-міжнародник Євгенія Габер вважає підписання меморандуму про поглиблення співпраці в галузі туризму між Україною та Туреччиною виправданим і своєчасним кроком. Вона підкреслює, що серед положень меморандуму: двостороннє посилення туристичної безпеки, підвищення якості туристичних послуг і захисту прав туристів; ослаблення правил перетину кордону для поїздок громадян обох країн (згодом — розгляд можливості введення паспортів вакцинованих); розширення присутності українських телеканалів у турецьких готелях; можливість для українських туристів вільного переміщення по Туреччині навіть під час тотального локдауну; введення, за необхідності, після стабілізації ситуації з пандемією додаткових чартерних і регулярних рейсів між нашими країнами. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини