Головна Новини Суспільство події Українці першими виявили білоруський обстріляний прикордонний знак, - Держприкордонслужба
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці першими виявили білоруський обстріляний прикордонний знак, - Держприкордонслужба

Пробитий кулями білоруський прикордонний знак виявив прикордонний наряд Луцького загону

15 вересня 2021, 19:05
Поділіться публікацією:

Українські прикордонники знайшли першими обстріляний білоруський прикордонний знак. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі агенції УНІАН.

Українці першими виявили білоруський обстріляний прикордонний знак, - Держприкордонслужба

Прикордонний знак, фото прикордонного комітету Білорусі

Пробитий прикордонний знак на кордоні з Білоруссю знайшов прикордонний наряд Луцького загону. 

"Про цю ситуацію відразу було повідомлено прикордонників сусідньої країни та співробітників Національної поліції України. Характер пошкодження свідчив про можливе застосування мисливської рушниці", — зазначив Демченко.
Також Демченко повідомив, що місцевість у тих краях болотисто-чагарникова, а тому піший рух там неможливий. Не виявили прикордонники і ознак перебування осіб біля прикордонного знаку. Але прикордонники припускають, що вистрілити з рушниці могли мисливці порушники, що пропливали на човні повз. Хоча і гільз від мисливської зброї теж не виявили. 

"З білоруською стороною проведено прикордонно-представницьку зустріч. У ході зустрічі білоруська сторона не виказувала претензій чи звинувачень на адресу українських прикордонників. Пошук причетних до цього осіб продовжується", — зазначив Демченко.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Білорусь звинуватила Україну в обстрілі прикордонного знака. Обстріляний прикордонний знак білоруські прикордонники виявили біля прикордонної застави "Сварині". Примітно, що інцидент стався ще 11 вересня на ділянці Пінського прикордонного загону. Прикордонники під час огляду виявили пошкодження прикордонного стовпа. Постраждав Державний герб Білорусі у вигляді пробоїн і дробу. Білоруські силовики припускають, що постріл був здійснений з мисливської рушниці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини