"Україна - це Європа": чому німецькі велотуристи вирішили обминути прикордонні застави

Мандрівники переплутали кордони ЄС

Прикордонники Львівського загону затримали двох німецьких велотуристів, які незаконно перетнули вітчизняний кордон з Польщі. Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби.

Військовослужбовці відділу "Грушів" зафіксували спрацювання сигналізаційного приладу на кордоні. Прикордонний наряд, який прибув на місце, виявив поблизу українсько-польського кордону двох чоловіків на велосипедах.

Згодом з’ясувалося, що порушники – 21 та 36 річні громадяни Німеччини. З собою вони мали документи та пояснили, що мандрують світом на велосипедах.

Цього разу їхній веломаршрут пролягав з Німеччини до Таїланду через Польщу, Білорусь та РФ. З Дюссельдорфа вони вирушили близько двох тижнів тому. Їхати з Польщі в Україну навпростець німці вирішили, адже думали, що наша країна входить у ЄС і перетинати кордон в пунктах пропуску не обов’язково, зазначають прикордонники.

Наразі на іноземців оформили документи адмінпровадження за незаконний перетин державного кордону України.

Нагадаємо, що на початку року 49-річного громадянина України затримали на польському кордоні разом із його неповнолітньою донькою. Чоловік намагався виїхати за кордон, не повідомивши матері про спільну поїздку із дитиною і пропонував прикордонникам хабар в сумі 1500 гривень.

Раніше "Коментарі" інформували, як у зоні відчуження затримали браконьєрів із 40 кг рогів оленів та інших тварин.

Також на порталі можна дізнатися, яким чином українським правоохоронцям вдалося зупинити транспортування тонни героїну до країн ЄС.