Головна Новини Суспільство події У Житомирі жителі будинку хочуть виселити дитсадок: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Житомирі жителі будинку хочуть виселити дитсадок: подробиці

З багатоквартирного будинку хочуть виселити приватну дошкільну дитячу установу

5 жовтня 2021, 22:30
Поділіться публікацією:

В обласному центрі Житомирської області новосели вирішили позбутися зі свого багатоквартирного будинку приватну дошкільну дитячу установу. Жителям докучають крики малих вихованців, а також вони кажуть, що їм у такому садочку небезпечно. Завідуюча приватної установи говорить, що здійснює свою діяльність відкрито. Про цей інцидент інформує ТСН.

У Житомирі жителі будинку хочуть виселити дитсадок: подробиці

Жителі новобудови скаржаться на садочок у квартирі (фото з відкритих джерел)

Житомирські "Пташенята" знаходяться  в одній з нових квартир на першому поверсі. Якогось ранку знервовані жильці перепиняли батьків і запитували їх чому вони вибрали цей дошкільний заклад.

Ті пояснювали, що тут започаткували новації – фінський метод виховання. І показували їм заключний з "Пташенятами" договір.

Одна з мешканок якраз мешкає над дитячою установою. Вона вже втомилась від гамору та дитячих криків, адже в приміщенні знизу звукоізоляції немає. Так само не подобається ця приватна установа й іншим новоселам, адже вони хотіли тиші та усамітнення.

Керівниця ОСББ  Єлизавета Яковлєва заявила журналістам, що тут небезпечно для малих дітей. І не розуміє, як посадовці дозволити тут працювати такому закладу. Зокрема, східці високі та гострі, самі бильця теж не розраховані на малих мешканців. Дитина може впасти і травмуватись.

Керівниця "Пташенят" Юлія Орлова  наголосила, що її установа  має дозволи  від Держпродслужби, від Держпраці, від пожежників. 

Чиновники від місцевої освіти згадали, що видавали ліцензію цьому приватному дитячому закладу. Вони говорять, що такі установи можуть розміщатись в житлових будинках, закон це дозволяє.

Спірну ситуацію з точки зору закону  прокоментував захисник Богдан Кушнір. Дошкільний заклад у житловій квартирі можуть заборонити  члени ОСББ. Але проти виступають господарі. Тут вирішити ситуацію може тільки суд.

Наразі війна новоселів проти своїх гамірливих сусідів продовжується. Житомиряни зі скаргою йдуть в прокуратуру, аби ті встановили чи законно видана ліцензія "Пташенятам". Його керівниця звернулась в поліцію: мовляв, мешканці багатоповерхівки порушують її право розвивати  власний бізнес в сфері дошкільного виховання.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Житомирській області автобус із Польщі потрапив у смертельну ДТП.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини