Головна Новини Суспільство події У згоріле село на Харківщині повертаються люди: що там відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

У згоріле село на Харківщині повертаються люди: що там відбувається

Пожежу в с. Студенок Ізюмського району Харківської області повністю ліквідовано

13 вересня 2024, 08:34 comments1735
Поділіться публікацією:

Масштабна пожежа, яка вирувала на Харківщині та Донеччині з початку вересня, знищила і пошкодила понад 350 будинків та інших будівель, з яких 121 була житлова у селі Студенок Оскільської громади Ізюмщини. Знищено 1620 гектарів лісового масиву.  Про це журналістам повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

У згоріле село на Харківщині повертаються люди: що там відбувається

Студенок. Фото: Харківська ОВА

Травмовано семеро людей.

Люди вже повертаються, тому 170 постраждалих розміщено у вцілілих будинках села. Волонтери надали будівельні набори екстреного реагування. 24 людини виїхали до інших населених пунктів.

"Нами було прийнято рішення Ради оборони щодо категорії надзвичайної ситуації по цьому випадку. Причини – це військові дії. І далі, вже наші адміністративні рішення ми маємо прийняти, щоб люди мали змогу подаватися на отримання компенсації за пошкоджене майно по єВідновленню", – зазначив очільник області.

Він також повідомив, що постраждалі вже отримують фінансову допомогу від УВКБ ООН у розмірі 10 800 грн на людину.

Гуманітарний штаб у селі продовжує свою роботу, надаючи продуктові набори, засоби гігієни, будівельні матеріали та сезонний одяг.

Відновлюється електропостачання та далі – надання комунальних послуг по цьому населеному пункту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області, через те, що вогонь перекинувся з Донеччини, вигоріло ціле село Студенок Оскільської громади. Внаслідок детонації вибухових пристроїв, залишених ворогом після деокупації цього регіону, постраждали 4 вогнеборці Харківського гарнізону ДСНС. Як оговтуються мешканці згорілого села та хто їм в цьому допомагає – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини