Головна Новини Суспільство події У Зеленського підрахували збитки від нападу рф: відома приблизна сума
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського підрахували збитки від нападу рф: відома приблизна сума

Олег Устенко акцентував, що вся сума має бути компенсована РФ після нашої перемоги

24 квітня 2022, 21:41
Поділіться публікацією:








Втрати  нашої країни від  російського вторгнення  за час від початку  війни  становлять   майже 1 трлн доларів. Ці цифри оприлюднені за словами радника  президента  з  питань економіки  Олега Устенка під час його  виступу  в ефірі Всеукраїнського інформаційного телемарафону.

У Зеленського підрахували збитки від нападу рф: відома приблизна сума

Збитки України від російської агресії за два місяці війни вже близько 1 трлн. доларів (фото з відкритих джерел)

"Коли був перший тиждень війни, то наші збитки  були десь на рівні 100 млрд доларів… Це те, що було знищено російськими окупантами в наших активах. Зрозуміло, що ця цифра збільшувалась кожного дня буквально, кожного дня агресор знищував нашу інфраструктуру, знищував будинки наших громадян, знищував все, що тільки можна було знищити своїми і авіаційними ударами, і просто скиданням бомб і всім тим, що вони робили. І зараз я все ж таки орієнтувався б на суму приблизно 650 млрд доларів — це те, що знищено в наших активах",- зазначив посадовець.

Олег Устенко додав, що економіка країни отримує збитки від того, що спадає ВВП, що проходять негативні фінансові процеси, що відбуваються на вітчизняному бізнесі. Тому суму втрат сягає  майже 1 трлн доларів. На ці цифри втрат потрібно орієнтуватись і саме збитки на оприлюднену суму   по закінченні війни  мають бути компенсовані Росією після того, як наша країна здобуде перемогу в цій війні.

 Експерт сказав, що в РФ  розуміють, що всі збитки за час агресії  таки доведеться компенсувати нашій країні. Саме з цієї причини найближчі соратники російського президента намагались приховувати свої власні статки, але зробити це непомітно в системі сучасного світу є неможливим.

 Олег Устенко підсумував,  що мільярдні збереження, які були переховані, поки частина "айсбергу", і  зараз над тим, щоб їх відшукати  працює кілька робочих груп. Завдання  таких фахівців  — відшукати російські  активи.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що які шанси, що переговори з Росією пройдуть прийнятно для України.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини