Головна Новини Суспільство події У Закарпатській області скасували ризиковий тендер: що планували ремонтувати на 120 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

У Закарпатській області скасували ризиковий тендер: що планували ремонтувати на 120 млн грн

Після проведення тендеру на реконструкцію виявили значні порушення

7 жовтня 2024, 22:32
Поділіться публікацією:

У Закарпатській області детективи БЕБ виявили та скасували ризиковий тендер. За умовами закупівлі планували провести реконструкцію освітнього закладу на 120 млн грн. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки.

У Закарпатській області скасували ризиковий тендер: що планували ремонтувати на 120 млн грн

Фото БЕБ

За тендерною документацією планувалося проведення реконструкції загальноосвітньої школи з добудовою навчального корпусу, харчоблоку, коридору та спортивного залу.

“За результатами аналізу виявлено, що переможець закупівлі не підтвердив досвід виконання аналогічних робіт. Також встановлено, що цінова пропозиція була розрахована з порушенням значення середньомісячної тривалості робочого часу, а відпускні ціни на окремі будівельні матеріали значно перевищували ринкову вартість. Окрім того, замовник склав технічне завдання по предмету закупівлі із порушенням законодавства про публічні закупівлі”, — пояснили в БЕБ виявлені порушення при проведенні тендеру. 

Аналітики направили рекомендаційний лист замовнику з метою упередження розтрати бюджетних коштів. У листі детективи пропонували замовнику відхилити пропозицію переможця. 

“Ризиковий тендер на реконструкцію було скасовано. Завдяки цьому вдалось упередити неефективне використання понад 120 мільйонів гривень бюджетних коштів”, — підсумували в БЕБ.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у  Києві провели тендер на будівництво споруди подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття для школи. Вартість тендеру становила 331 млн грн. Однак у Бюро економічної безпеки запідозрили порушення, а в ході розслідування викрили певні проблеми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини