Головна Новини Суспільство події У Закарпатській області лавина засипала п'ятьох туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Закарпатській області лавина засипала п'ятьох туристів

Одна людина постраждала і потребувала транспортування

23 січня 2022, 17:55
Поділіться публікацією:

У Закарпатті на схилі гори Плай у районі полонини Боржава сьогодні, 23 січня, снігова лавина засипала п'ятьох людей. Про це повідомляє пресслужба рятувальників на Івано-Франківщині.

У Закарпатській області лавина засипала п'ятьох туристів

Для допомоги були залучені 10 гірських рятувальників (фото: dsns.gov.ua)


За оприлюдненою інформацією, тривожний сигнал про порятунок надійшов після 11 години ранку спецпризначенцям, які працюють в аварійно-рятувальному загоні та адресувався у додаток "Порятунок у горах".


За інформацією, отриманою від гірських рятувальників, туристична група поверталася додому та спускалася з гори Плай, коли раптово зійшла велика снігова лавина. Відразу снігом засипало п'ятьох мандрівників.

Мандрівники змогли відкопатися самостійно, але один із них постраждав внаслідок обвалу снігу та потребував допомоги медиків.

Щоб допомогти постраждалим, було залучено 10 працівників аварійно-рятувального загону та кілька одиниць техніки.

Важливо, що перед погіршенням погодних умов та можливу загрозу сходу лавин у горах працівники ДСНС Івано-Франківської області попередили українських туристів.

Раніше, за прогнозами метеорологів, рятувальники розмістили повідомлення, що 23-24 січня на гірських перевалах і прилеглій до них території Івано-Франківського, Закарпатського, Львівського регіонів пройдуть сильні снігопади та хуртовини.

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що чемпіон світу з мотокросу загинув внаслідок сходження лавини в Альпах. У горах Австрії зійшла снігова лавина. Від стихії загинули три лижники. Двоє спортсменів травмувалися. В Альпах займалися спортом 11 місцевих лижників. Повідомляється, що лавина наздогнала вісьмох із них, коли вони підіймалися на схил гори у провінції Зальцбург.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини