Головна Новини Суспільство події У Закарпатській області другий день поспіль фіксують землетрус
commentss НОВИНИ Всі новини

У Закарпатській області другий день поспіль фіксують землетрус

14 січня у Закарпатській області зафіксували землетрус

14 січня 2022, 20:40
Поділіться публікацією:

В п’ятницю, 14 січня на Закарпатті відбувся землетрус. За інформацією фахівців, магнітуда поштовхів всередині земної кори дорівнювала  1,3 бала за шкалою Ріхтера.  Про це інформує  на своєму сайті національний Головний центр спеціального контролю.

У Закарпатській області другий день поспіль фіксують землетрус

На Закарпатті знову землетрус (фото з відкритих джерел)

 Як повідомляють українські сейсмологи, епіцентр цього явища знаходиться  в 12 км  в східному  напрямку  від  обласного центру Закарпаття —  міста Ужгорода. Встановлена глибина — 2 км.

 В чинній класифікації землетрусів, він з розряду не відчутних.

При цьому, останній підземний поштовх в цьому регіоні  був зареєстрований вчора, 13 січня. Встановлена  магнітуда поштовхів всередині земної кори минулого четверга була більшою і дорівнювала  1,5 бала.

За інформацією Головного центра спеціального контролю, за останні два роки в місцевостях неподалік обласного центру Закарпаття – міста Ужгород були зареєстровані 6 землетрусів.

 Як стверджують фахівці цієї структури, найбільш потужні поштовхи в товщі земних надр Закарпатської області мали місце 19 квітня  та через тиждень — 27 квітня 2020 року із  встановленими магнітудами 3,1 та 3,2 бала відповідно.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що сейсмолог розповів, чому в Україні стало більше землетрусів. Те, що плити земної кори в межах нашої держави часто трясе – це звична річ. А відбуваються вони частіше в одних регіонах світу, ніж в інших, з тої причини, що постійно перебувають в русі плити земної кори. Де вони дуже активні, землю трясе часто і дуже потужно.Сергій Вербицький зауважив, що земні поштовхи на території нашої країни відбуваються часто і досить великої сили. Ми просто це не відчуваємо. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ккк

15 січня 2022, 12:27

1,3балла это ни о чем. Надо 9 баллов чтобы очистить закарпатье от мовно блеющего рагулья! Украине этот скот не нужен.


Новини