Головна Новини Суспільство події У Вірменії загинув український дипломат: подробиці смерті
commentss НОВИНИ Всі новини

У Вірменії загинув український дипломат: подробиці смерті

Український дипломат вищого рівня загинув у Вірменії.

14 серпня 2023, 11:26
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

13 серпня загинув тимчасовий повірений України Олександр Сенченко, який керував дипломатичною місією України у Вірменії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

У Вірменії загинув український дипломат: подробиці смерті

Український дипломат Олександр Сенченко. Фото з відкритих джерел

Інформацію про смерть українського дипломата підтвердили у МЗС, де вказали, що трагедія сталась у Вірменії.

Вірменські ЗМІ повідомили подробиці смерті Олександра Сенченка. 13 серпня близько 20 години до рятувального центру надійшла інформація, що на одному з пляжів озера Севан чоловік зник у воді за 25 м від берега.

Рятувальники використали катер та припливли на місце зникнення чоловіка. Вони витягли його тіло з глибини у 1,5 м та відправились до берега, де їх чекали медичні працівники. Медики констатували смерть українського дипломата.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Вірменія запросила екстрене засідання Ради безпеки ООН щодо Карабаху. Єреван звинувачує Баку у навмисній блокаді Карабаху, Азербайджан відкидає ці заяви.

Також "Коментарі" писали про російського дипломата, який організовує регулярні паради на території країни НАТО. Російський дипломат Андрій Чемерило був призначений на норвезький архіпелаг Шпіцберген генконсулом у 2022 році. Після цього росіянин провів щонайменше три паради, чим шокував норвежців. Два паради відбулись на честь Дня військово-морських сил РФ, а один з нагоди Дня перемоги. Дипломат використовує російську символіку та очолює паради. Норвезькі ЗМІ повідомляли, що Чемерило є агентом зовнішньої розвідки РФ, однак дипломат заперечує такі звинувачення.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини