Головна Новини Суспільство події У сусідній країні спалахнули протести через один з найбільш обмежувальних законів у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

У сусідній країні спалахнули протести через один з найбільш обмежувальних законів у світі

У Польщі спалахнули протести після смерті молодої матері

28 січня 2022, 14:59
Поділіться публікацією:

По всій Польщі тривають протести після смерті 37-річної жінки цього тижня, якій відмовили в аборті, через рік після того, як країна запровадила один з найбільш обмежувальних законів про аборт у світі. Про це повідомляє The Guardian.

У сусідній країні спалахнули протести через один з найбільш обмежувальних законів у світі

Люди протестують біля вищого конституційного суду Польщі - The Guardian

На вулицях Варшави протестувальники поклали вінки та ліхтарі в пам’ять про Агнешку, яка померла раніше того дня. Вона була вагітна двійнею, коли в одного з плодів зупинилося серцебиття, а лікарі відмовилися робити аборт. У своїй заяві її родина звинуватила уряд у "крові на руках". Подальші акції протесту заплановані в Ченстохові, місті на півдні Польщі , звідки родом мати трьох дітей.

"Ми продовжуємо протестувати, щоб ніхто більше не загинув. Заборона на аборт у Польщі вбиває. Ще одна людина померла через несвоєчасне проведення необхідних медичних заходів", – сказала польським ЗМІ організаторка протестів Марта Лемпарт. 

"Всепольський страйк жінок" закликав людей по всій країні пікетувати офіси правлячої партії "Право і справедливість" (PiS) та організувати блокади доріг у найближчі дні.

Агнешку вперше доставили до лікарні Пресвятої Діви Марії в Ченстохові з болями в животі 21 грудня. Кажуть, що вона була в першому триместрі вагітності двійнею, коли вона прибула, і була в "хорошій фізичній та психічній формі", за словами її родини, яка сказала, що її стан потім погіршився.

У польки, яка померла після відмови лікарів зробити аборт, залишилися чоловік і троє дітей.

23 грудня в одного з близнюків зупинилося серцебиття, і, за словами родини Агнешки, лікарі відмовилися видаляти його, посилаючись на чинне законодавство про аборт. Чекали кілька днів, поки помер і другий плід. За словами родини, до переривання вагітності 31 грудня минуло ще два дні.

Потім працівники лікарні викликали священика, щоб він здійснив похорон близнюків, розповіла родина.

Сім'я каже, що лікарі відмовилися переривати вагітність раніше, посилаючись на польське законодавство про аборт.

"Її чоловік благав лікарів врятувати його дружину, навіть ціною вагітності", — сказала сестра-близнюк Агнешки Віолетта Пачепнік.

Агнешку перевели з гінекологічного відділення, стан її здоров’я продовжував погіршуватися. Її родина підозрює, що вона померла від сепсису, але причина смерті не була визначена у заяві, опублікованій лікарнею.

Незабаром після її смерті у Facebook була опублікована заява її родини, яка звинувачує лікарню в недбалості.

Згідно з заявою лікарні, Агнешка перед смертю дала позитивний результат на Covid, хоча при першому прийомі у неї був негативний результат двічі.

"Наголошуємо, що працівники лікарні зробили всі необхідні дії для порятунку пацієнта", – йдеться у повідомленні лікарні.

Як повідомляли раніше "Коментарі", У Польщі вагітна жінка загинула через заборону абортів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини