Головна Новини Суспільство події У складі одного з енергетиків виявили отруйну речовину
commentss НОВИНИ Всі новини

У складі одного з енергетиків виявили отруйну речовину

Оксиду етилен потрапляє в продукти через сировину або добавки, які попередньо стерилізували

9 вересня 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

У складі одного з енергетиків виявили отруйну речовину

У банках з напоєм виявлено шкідливу речовину, фото з відкритих джерел

У енергетику, що продається в магазинах Київщини, лабораторні дослідження показали отруйну речовину. Про це повідомляють у прес-службі Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Тому тепер партію продукції, яку закуплено для реалізації, мають вилучити із торговельних залів. Мова йде про енергетичний напій "Хел".

Виробник енергетика — Hell Energy Magyaroszag Kft. Експортер напою компанія з Угорщини — ADE-Orangen-Mango-Grundstoff, представник в Україні ТОВ "ХЕЛЛ ЕНЕРДЖІ ДРІНКС".

Відомо, що в банках з напоєм виявлено оксид етилену. Ця газоподібна речовина добре розчиняється в спиртах та інших розчинниках.

При вдиханні цього газу виникає гостре отруєння. Симптоми отруєння — нудота, блювота, неврологічні захворювання, бронхіт тощо. Газ провокує подразнення слизових оболонок та шкіри. Тривалий контакт призводить до порушень діяльності мозку і нервової системи.

Виявили цю речовину в напоях 3 вересня. Раніше таку ж речовину знаходили в імпортованому кунжуті, шоколаді.

Оксид етилену потрапляє в продукти через сировину або добавки, які попередньо стерилізували від сальмонели та інших мікроорганізмів. Хоча, як правило, речовину виявляють лише в якійсь партії товару. Цю партію потім відкликають виробники після проведених аналізів.

Оксидом етилену дезінфікують поверхні, обладнання, його широко застосовують і в сільському господарстві, і в медицині, і в виробництві продуктів харчування, фармацевтичних препаратів. Речовина дозволяє ефективно знищувати різні види мікроорганізмів, в тому числі віруси, бактерії, пріони, гриби і їх спори з різних поверхонь.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні помер відомий співак під час гри у футбол.


У складі одного з енергетиків виявили отруйну речовину - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини