Головна Новини Суспільство події У Саудівській Аравії вибухнув сінгапурський нафтовий танкер: названа причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Саудівській Аравії вибухнув сінгапурський нафтовий танкер: названа причина

Після вибуху на танкері сталася пожежа, яку вже ліквідували

14 грудня 2020, 15:06
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 14 грудня, в порту Джидда в Саудівській Аравії стався вибух на нафтовому танкері під сінгапурським прапором. Про це йдеться в заяві власника танкера, судноплавної компанії Hafnia, передає CNN.

У Саудівській Аравії вибухнув сінгапурський нафтовий танкер: названа причина

У компанії повідомляють, що танкер отримав пошкодження від невідомого зовнішнього джерела під час розвантаження в порту. Що це було за джерело — поки не відомо. Інцидент стався приблизно в 00:40 за місцевим часом. Після вибуху на борту танкера сталася пожежа, також в Hafnia розповіли про пошкодження корпусу.

"Капітан негайно припинив всі розвантажувальні операції та ввів аварійні процедури на борту", — йдеться в заяві.

Екіпаж загасив пожежу за допомогою берегової пожежної команди і буксирів, і всі 22 моряки не постраждали. У Hafnia відзначили, що існує ймовірність, що все ж стався невеликий розлив нафти, але підтверджень цього поки немає. Прилади показують, що рівень нафти на борту знаходиться на тому ж рівні, що і до інциденту.

Були розпочаті процедури охолодження та інерції вантажного простору (інертність — це введення негорючого газу в замкнутий простір для зменшення ризику виникнення пожежі), щоб уникнути нових потенційних пожеж, стійкість судна оцінюється перед продовженням будь-яких подальших операцій, додали в компанії.

У компанії Hafnia заявили, що активізували свою берегову групу реагування на надзвичайні ситуації, і всі відповідні органи були проінформовані про цей інцидент.

Відзначимо, сінгапурська компанія Hafnia управляє флотом зі 178 суден і забезпечує транспортування нафти та нафтопродуктів провідним національним і міжнародним нафтовим компаніям, великим хімічним компаніям, а також торговим і комунальним компаніям.

Раніше "Коментарі" писали, що біля берегів Саудівської Аравії в Червоному морі недалеко від кордону з Єменом стався вибух нафтового танкера Agrari.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини